Dünya
  • 31.3.2022 12:56

Rus askerlerinin gizlice çektiği video olay oldu

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! Rus askerler gizlice çekti: Bunu yaymanızı istiyoruz...

Ukrayna'ya savaşmak için gönderilen genç yaştaki bir grup Rus askerinin gizlice çektiği video sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Videoda görünen askerler söylediklerinin tüm dünya tarafından duyulmasını istiyor...

Rusya'nın başlattığı işgal ile bir ay önce Ukrayna'ya gönderilen ve çoğunun eğitimsiz olduğu iddia edilen genç askerlerin içler acısı durumu dünya basınında defalarca kez boy gösterdi. Medyada daha önce çıkan haberlerde Rus askerin sürekli isyan ettikleri, ağladıkları hatta geri dönmek için kendilerini vurdukları iddia edilmişti.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor Rus askerler gizlice çekti: Bunu yaymanızı istiyoruz...

En son olarak dün İngiltere'nin elektronik istihbarat kuruluşu GCHQ'ya Başkanı Jeremy Fleming, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'daki durumu çok yanlış hesapladığını belirterek "Silah ve moral sıkıntısı çeken Rus askerlerinin, emirlere uymayı reddettiğini, kendi malzemelerini sabote ettiğini ve hatta kazayla kendi uçaklarını düşürdüklerini gördük" dedi.

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor Rus askerler gizlice çekti: Bunu yaymanızı istiyoruz...

SOSYAL MEDYANIN KONUŞTUĞU GÖRÜNTÜLER

Tam da bu iddiaların ortasında sosyal medyaya düşen bir video günün en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Twitter'da ve Ukrayna'nın Telegram kanalında paylaşılan videoda Ukrayna'da ön saflarda savaşmak için askere alınan bir grup genç Rus askerinin içinde bulunduğu durumdan şikayet ettiği görülüyor.

1940'LARDAN KALMA TÜFEKLER VERDİLER, BAKANLIĞIN BURADA NE YAPTIĞIMIZ HAKKINDA FİKRİ YOK

Videoda ellerinde 1940'lardan kalma AK-47 tüfekleri, kafalarında büyük boy miğferleri olan on kişilik bir asker grubu, çaresizliğin içine atıldıklarını iddia ediyor.

İçlerinden birinin "Gerçeği bilin. Rusya Savunma Bakanlığı'nın burada ne yaptığımız hakkında hiçbir fikri yok." dediği duyuluyor.

Bir diğeri ise "Lanet olası sıradan öğrencileri savaşa gönderdiler. Tüfeklerimiz 1940'lardan ve ateş etmiyor" diyor.

ASKERİ ARACIN ARKASINDA GİZLİCE ÇEKTİLER: BUNU YAYMANIZI İSTİYORUZ

Genç askerlerin 15. Motorlu Tüfek Tugayı üyesi olduğu ve söz konusu videoyu Sumy yakınlarında askeri bir aracın arkasında gizlice kayda aldıkları belirtildi.

Kafasına çok büyük gelen bir miğfer taktığı görülen genç askerlerden biri ordunun kendilerine verdiği AK-47 makineli tüfeğini kaldırarak "18 yaşındayım. Bize verilen silahlar bunlar. Bunu yaymanızı rica ediyoruz." diyor.

RUS ORDUSUNUN DÖRTTE BİRİ 18-27 YAŞ ARASINDA

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki savaşın ön saflarına genç, eğitimsiz askerlerin yer almayacağına dair söz vermişti ancak gelen görüntüler askerlerin yaş ortalamasının oldukça küçük olduğunu ortaya koydu. Dailymail'de yer alan habere göre, Rus ordusunun dörtte biri, 18-27 yaşları arasındaki gençlerden oluşuyor.

Bu ayın başlarında, Ukrayna tarafından yakalanan bir grup Rus asker, savaşmak için değil barış gücü olarak gönderildiklerini sandıklarını iddia ederek Ukrayna halkından özür dilemişti.

Güncellenme Tarihi : 1.4.2022 23:55

İLGİLİ HABERLER