Gündem
  • 28.10.2021 10:18

Rus basını: Türk ordusuna ait büyük bir konvoy İdlib'e ulaştı

TBMM'de Rojava ve Suriye tezkeresi kabul edildikten hemen sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait zırlı birliğin İdlib'e girdiği iddia edildi

Rus medyası, Rojava ve Suriye'de TSK’nın görev süresini 2 yıl uzatan tezkerenin kabul edilmesinin ardından 100’e yakın zırhlı aracın İdlib'e girdiğini yazdı.

Sosyal medyada da paylaşılan bilgi ve fotoğraflara göre, konvoy uzun bir görüntü oluşturdu.

Rus Avia Ajansı, konvoyun uzunluğunun 5 kilometreyi bulduğunu, İdlib’e geçen birliğin beraberinde hava savunma sistemi de götürdüğünü bildirdi.

Rus gözlemciler, çok sayıda zırhlı aracın İdlib'e sevkiyatının yalnızca Ankara'nın Suriye hükümetinin operasyonlarını durdurma girişiminden ibaret olmadığına, aynı zamanda İdlib bölgesinin tamamının kontrolü için Suriye ordusu mevzilerine olası harekatın da işareti olduğunu savunuyor.

Aynı ajans, 26 Ekim'de de Türkiye'nin “Suriye'nin kuzeyine” yani Rojava’ya düzinelerce tank gönderdiğini bildirdi. Tankların Gire Spi (Tel Abyad) bölgesine konuşlandırıldığı bildirildi.

Gire Spi hattında operasyon sinyali

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Efrin'deki Türkiye destekli silahlı grupların liderlerinin kendilerine bağlı milisleri Fırat’ın doğusunageçmek için çağırdığını ileri sürdü.

Gözlemevi aktivistleri, Efrin Cinderes bölgesindeki grupların tüm üyelerini topladığını bildirdi.

SOHR kaynaklara göre, 22 Ekim'de de TSK Gire Spi kırsalına tank, topçu bataryaları, ağır silahlar ve lojistik malzemelerden oluşan askeri takviye yaptı.

Öte yandan Suriye ordusu da bu hatta bulunan, Rakka'nın kuzey kırsalındaki Ayn İsa cephesine takviye asker gönderdi.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2021 10:19

İLGİLİ HABERLER