Gündem
  • 26.2.2021 14:08

Rus diplomatlar Kuzey Kore’yi rezil bir şekilde terketti

Rus diplomatlar Kuzey Kore’yi böyle terk etti! O anlar olay oldu...

Koronavirüs salgınının yarattığı en büyük zorlukların arasında yer alan ulaşım sıkıntısı, Rusya-Kuzey Kore sınırında oldukça ilginç bir biçimde kendini gösterdi. Kuzey Kore’deki görevlerinin sona ermesi nedeniyle ülkeden ayrılmak zorunda kalan Rus diplomatlar, ulaşım aracı olmaması nedeniyle demir yolunda seyreden elle kontrol edilen bir yük aracıyla yolculuk etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, etkilerini, bu kez Rusya-Kuzey Kore sınırında oldukça ilgi çekici bir biçimde gösterdi. Görev yaptıkları Kuzey Kore'den ayrılmak zorunda kalan Rus diplomatların ve ailelerinin olduğu 8 kişilik bir grup, koronavirüs önlemleri kapsamında toplu taşıma araçlarını kullanımdan kaldıran ülke yönetimi nedeniyle demir yolunda manuel bir yük aracıyla seyahat etti.

ULAŞIM SIKINTISI YÜK ARACINA İTTİ

Uluslararası seyahatlerin neredeyse tamamının yasaklandığı Kuzey Kore'den ayrılmak zorunda kalan Rus diplomat grubu, başkent Pyongyang'dan yaptıkları 32 saatlik bir tren ve iki saatlik otobüs yolculuğunun ardından sınıra ulaştı.

Buradan ülkeleri Rusya'ya geçmek isteyen diplomatlar, burada "drezinin" adı verilen, elle itilerek çalıştırılan bir tür raylı yük taşıma aracına bindi.

Yaklaşık bir kilometrelik demir yolu boyunca drezinini iterek Rusya'ya ulaşan diplomatların bu sıra dışı yolculuğu, oldukça ses getirdi.

O ilginç anlara ait görüntüleri Facebook sayfasında paylaşan Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı paylaşımda, "Sınırlar bir yıldan uzun süredir kapalı olduğu ve seyahat de yasaklandığı için eve dönüş için uzun ve zorlu bir yolculuk gerekti" yorumunda bulundu.

Güncellenme Tarihi : 26.2.2021 14:12

İLGİLİ HABERLER