Gündem
  • 25.11.2016 00:19

Rus Gazetesi : Yeni dünya düzenini Erdoğan - Trump - Putin üçlüsü sağlamalı

Rusya'nın en saygın gazetelerinden Argumentı Faktı gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın hep birlikte dünya düzenini sağlaması gerektiğini belirtti.

Dünyanın Putin, Erdoğan ve Trump gibi güçlü liderlere ihtiyaç duyduğunu belirten gazete, şu değerlendirmede bulundu: "Dünya tekrar güçlü liderlere gereksinim duyuyor. Rusya'da Putin, Türkiye'de Erdoğan ve Amerika'da Trump. Üçü de anlaşarak birlikte dünya düzenini sağlamalı. Peki yapabilirler mi?"

Cevabını yine aynı gazete verdi : Neden olmasın

Maksim Şevçenko

Ünlü Rus gazeteci ve Ortadoğu uzmanı Maksim Şevçenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’nin 45. başkanı olarak seçilen Donald Trump arasında iyi ilişkilerin olacağını vurgulayarak “Erdoğan, Trump için Ortadoğu’da güvenilir bir ortak olur” dedi.

Sputnik’e konuşan Şevçenko şu ifadeleri kullandı: “Fetullah Gülen’e demokratlar, Barack Obama ve Hillary Clinton hamilik yaptı. Türkiye’de temmuz ayında yapılan darbe girişimini hatırlarsak, şunu diyebiliriz: Trump, Erdoğan için güvenli ortak olur. Bence sayın Erdoğan, yeni ABD Başkanı’nın desteğini alır ve Washington, Ankara için güvenli ortak olur. Türkiye, Ortadoğu'da önemli bir ülke, terörle mücadele kapsamında faydalı işbirliği yapılacak bir ülke. Terör sadece bölgeyi değil, ABD'yi de tehdit ediyor.”

'TÜRKİYE BAĞIMSIZ BİR ÜLKE, ERDOĞAN DA BAĞIMSIZ BİR LİDER'

Şevçenko açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye’yi eleştirmeden önce İslam dünyasının bugünkü haline bakmakta fayda var. Bazı Müslüman ülkelerinde iktidar halk tarafından seçilmedi. Ankara bugün İslam Dünyası'nın egemen merkezi statüsüne dönüşüyor. Türkiye bağımsız bir ülke, Erdoğan da bağımsız bir lider. Türkiye iktidarı Batı’nın oyuncağı değil. Erdoğan, milyonların lideri olduğunu kanıtladı. Türkiye de Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ediyor.”

 

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 00:20

İLGİLİ HABERLER