Dünya
  • 27.2.2022 12:30

Rus heyeti Belarus'ta! Zelenskiy'den İstanbul şartı

Rus heyeti Belarus'ta: Ukraynalıları bekliyoruz! Zelenskiy'den İstanbul'un da olduğu şart...

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal harekatında bir yandan müzakere görüşmeleri için açıklamar peş peşe geliyor. Taraflar birbirlerinin iddialarını yalanlayan açıklamalar yapıyordu. Son hamle Kremlin'den geldi. Son dakika açıklamasına göre Rus heyeti görüşme için Belarus'a ulaştı. Zelenskiy'den ise İstanbul'un da içinde olduğu yeni şehir önerileri geldi.

Kremlin Sözcüsü Peskov Rus heyetinin Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştığını açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada "Rus heyeti Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştı" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy son dakika açıklamaları:

Ruslar, sivillerimizi ve altyapımızı bombaladı. Çok zor bir gece geçirdik. Belarus'un kısa süre önce herkesin gördüğü gibi yeniden iyi, barışçıl ve güvenli olmasını içtenlikle diliyorum. Şu an doğru seçimi yapmanız hayatınızın ana seçimidir.

Rusya Ukrayna’ya Belarus üzerinden saldırmasaydı Minsk’te görüşmeler mümkün olabilirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere yönelik, "Minsk hariç başka şehirde olabilir görüşmeler. Biz barış istiyoruz. Biz savaşı bitirmek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü bunların hepsini teklif ettik" dedi.

Erdoğan ve Aliyev'den teklif
Zelenskiy dün yaptığı açıklamada Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında Rusya ile müzakereleri organize etmeyi teklif ettiğini söyledi.


 

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 16:02

İLGİLİ HABERLER