Dünya
  • 19.11.2020 11:25

Rus İstihbarat sorumlusu!.. Batı Azerbaycan - Ermenistan anlaşmasını bozmaya çalışıyor.

Rus İstihbarat sorumlusundan şok iddia!.. Batı Azerbaycan - Ermenistan anlaşmasını bozmaya çalışıyor.
Rusya Dış İstihbarat Servisi Müdürü Sergei Naryshkin, bazı batı ülkelerinin dağlık Karabağ’ı  tekrar karıştırmak için kollarını sıvadıklarını iddia etti.
Rusya Dış İstihbarat Servisi Müdürü Sergei Naryshkin, bazı Batılı ülkeleri Rusya'yı Transkafkasya Bölgesi'nden çıkarmak için tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmayı yeniden alevlendirme girişimleriyle suçladı.

ELİMİZDE BELGE VAR
Sergei Naryshkin, "Elimizdeki bilgilere göre bazı Batılı ülkeler Ermenileri ve Azeri milliyetçileri ateşkes anlaşmalarını itibarsızlaştırmaya ve bozmaya teşvik ediyorlar. Ermenileri Dağlık Karabağ'da barışın Erivan için bir yenilgi olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar ve sonuna kadar savaşa devam etmeleri gerektiğini söylüyor. Aynı ülkeler bu kez kendilerine her tülü silah ve yardım da bulunacaklarının sözünü de veriyor.” Dedi.

Azerbaycan’ın milliyetçilerini de tahrik ediyorlar.
Öte yandan, Dış İstihbarat Teşkilatı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Aynı batılı ülkeler diğer yandan Azerbaycan ordusu tam da Stepanakert'i ele geçirmek üzereyken Kremlin'in 'zaferini çaldığı' söylenerek tahrik ediliyor.

Naryshkin'e göre, "Önde gelen NATO ülkeleri, Rusya'nın aktif katılımıyla Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ ateşkesi konusunda varılan anlaşmadan rahatsızlıklarını gizlemeye çalışıyorlar." 
İstihbarat şefi, "ABD ve müttefikleri, savaşın Moskova'nın arabuluculuğuyla durdurulmasından rahatsız oldu. Asıl mesele, Rusya'yı Transkafkasya'dan çıkarmak. Bunun için de iki tarafı yeniden savaşması için tahrik ediyorlar.
Naryshkin iddialarını şöyle sürdürdü; "Ne Washington ne de 'Birleşik Avrupa' bölgedeki mevcut güç dengesi ile uzlaşmak istemiyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki düşmanlığı ortadan kaldırmak istemiyorlar. "Bu eylemler, ABD ve Avrupalı ​​dostlarının, bu durumda Azerbaycanlılar ve Ermeniler gibi sıradan halkın çıkarları pahasına hedeflerinin peşinden koştuğunun bir kanıtıdır. Amerikalılar ve Avrupalılar, provokasyonlarının yeni bir sonuç doğuracağından endişe etmiyorlar. Kan döküldü ve bölgeyi şiddetli bir askeri çatışmaya sürükledi. "

FRANSA’DAN YENİ TAHRİK
Fransız Senatosu, Dağlık Karabağ’ı tanımaya  ilişkin bir kararı oylayacak. Senatör Bruno Retailleau, 25 Kasım'da Fransız Senatosunun Fransız Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanınmayı öneren bir kararı değerlendireceğini bildirdi. Taslak karar, Senato'nun en büyük 5 siyasi grubunun başkanları tarafından imzalanarak genel bir fikir birliğine işaret ediyor.
Olmayan bir Cumhuriyet ve Azerbaycan toprağının nasıl farklı bir yermiş gibi tanınacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.11.2020 11:31

İLGİLİ HABERLER