Dünya
  • 17.9.2020 00:37

Rus kolordusundan 5 kişinin kafasını kestiler

Suriye'yi işgal eden Ruslar, Esad'a yardım bahanesiyle bazı bölgelerde kendi kolordularını kurdular. Bunlardan en büyüğü 5. Kolordu adıyla bilinen çete sürüsüydü.
Bu çetenin 5 üyesinin kafası kesildi.
Putin yönetimi Esad'ın askerlerinin arasından özel olarak seçitği bazı kimseleri kendi şemsiyesi altına aldı. bunları Lazkiye'deki Rus üssünde eğitimden geçiren Ruslar, Kuzey ve Orta kesimde sahaya sürdü.
Amaç bu bölgelerdeki insanları öldürerek veya korkutarak göz konulan yerleri boşalttırmaktı.
5. kolordu denilen bu cani ordusu çok sayıda çinayet işledi ancak bölgedeki bütün grupların da hedefi oldu. Arabaları bombalanan 5 kolordu mensubu 22 kişi havaya uçuruldu

Kimliği belirsiz silahlı kişiler, doğu Daraa kırsalında Rus destekli 5. Kolordu üyesine suikast düzenledi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynakları, kimliği belirsiz silahlı kişilerin bu sabah Rusya tarafından kurulan Beşinci Kolordunun bir üyesini Daraa'nın doğu kırsalındaki Sayda kasabasında vurarak öldürdüğünü bildirdi.

SOHR bugün de yaptığıı açıklama 5. Kolordu üyesi 5 kişinin Daraa'nın doğu kırsalındaki El-Msifrah ve El-Sahvah arasındaki kontrol noktalarının yakınında bir evde silahsızlandırıldıktan sonra başlarının kesilmiş halde bulunduğunu duyurdu.

Olaydan sonra bölgede çok sayıda rejim askeri görülürken failler şimdiye kadar bilinmiyor.Haziran'dan bugüne kadar IED'leri, mayınları, bubi tuzaklı araçları ve ateşli silahları patlatarak çeşitli şekil ve yöntemlerde saldırı ve suikast eylemi toplamı 700'e yaklaştı.

Aynı dönemde ölen; 12'si kadın 15'i çocuk 122'si sivil olmak üzere 447'ye yükseldi.
Saldırılarda 199 rejim askeri, milisi ve İrandan gelen şiiler olmak üzere canından oldu.
Suikastler sonucunda 23 Hizbullah üyesi ve 22'de Beşinci Kolordu mensubu hayatını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2020 00:51

İLGİLİ HABERLER