Dünya
  • 17.8.2009 04:57

RUS SAVAŞ UÇAKLARI ÇARPIŞT!..

Rusya'nın başkenti Moskova'da 18 Ağustos'ta start alacak olan Uluslararası Havacılık ve Uzay Salonu "MAKS-2009" daha açılmadan trajik bir kazaya sahne oldu.

Moskova yakınlarındaki Jukovski şehrinde düzenlenecek olan MAKS-2009 salonunun son uçuş provaları yapılırken, dünyaca ünlü Rus akrobasi timi "Ruskiye Vityazi" grubunun talim uçuşu sırasında iki Su-27 uçağının havada çarpışması sonucu grup kaptanının öldüğü, diğer iki pilotun ise ağır yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Belozerih kasabasına düşen uçağın üç ev ve bir otomobilin yanmasına sebep olurken, çıkan yangında 5 kişinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı, enkaz altında kaldığı sanılan bir kişiye ise henüz ulaşılamadığı bildirildi. Kazanın büyük ihtimalle pilot hatasından kaynakladığını belirten uzmanlar, uçak motoruna kuş girme ihtimalinin de olduğunu belirtiler.

Bu arada 500 bin ziyaretçi beklenen MAKS-2009 salonunun yaşanan kaza dolayısıyla iptal edilmeyeceği belirtilirken, şimdilik tüm uçuşların durdurulduğu gelen haberler arasında.

VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER