Gündem
  • 11.2.2019 22:19

Rus turistler akın akın Antalya'ya geliyor

Rusya Turizm Acentaları Birliği'nin (ATOR) rakamlarına göre yeni yıl tatili dolayısıyla Rusya’dan Antalya’ya yaşanan turist akını sayesinde Türkiye’deki ölü sezonda ciddi bir canlanma görüldü. Rusya’dan gelen turistlerin gözdesi olan Antalya'ya gelen Rus turist sayısı ocakta yüzde 75 arttı.

Antalya'yı ocak ayında ziyaret eden yabancı turistlerin toplam sayısı 142 bini buldu. Bu, Antalya tarihinde sözkonusu dönemde erişilen en yüksek rakam. Böylece bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 54 artış ortaya çıktı. Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının düşürülmesinden önceki 2014 yılı verilerine göre ise, artış yüzde 26 civarında.

Turizm operatörlerinin yeni yıl tatili uçuş programlarını genişletmesi sayesinde ocak ayında Antalya'ya gelen Rus turist sayısında da rekor bir artış görüldü. Rusya'dan gelen turistlerin sayısı 37 bin 300'ü buldu. Bu, geçen yıla oranla yüzde 75 artış anlamına geliyor.

Böylece Antalya'ya gelen Rus turist sayısı, Alman turistleri geçti. Bu kış sezonunda Alman turistleri yüzde 52 artışla 29 bin kişiye ulaşmıştı.

Antalya'daki yetkililerin tahminlerine göre, geçtiğimiz yıl toplam 13.6 milyon turist alan turizm merkezi, bu yıl 15-17 milyon civarında yabancı turisti görebilir.

Güncellenme Tarihi : 11.2.2019 22:24

İLGİLİ HABERLER