Dünya
  • 31.3.2016 23:07

Rus uçağını Fethullahçı pilotlar mı düşürdü?

Rus uçağının Fethullah Gülen cemaatine bağlı pilotlar tarafından düşürüldüğü iddialarını değerlendiren emekli albay ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çiçek, "Pilotlara ilişkin iddialarda bulunanların elinde delil varsa gerekli makamlara iletsinler yoksa da dedikodu yapmasınlar" dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı, pazar günkü, "Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan operasyonlar" başlıklı yazısında, Rus uçağının Fethullahçı pilotlar tarafından düşürüldüğünü ve F-16 pilotlarının yüzde 50'sinin 'cemaat' mensubu olduğunu iddia etmişti.

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu bidebunudinle programında konuşan Dursun Çiçek, "Pilotlar bize ulaşmaya çalışıyorlar, bu kara lekeden kurtarılmak istiyorlar. Bu tür genellemeler çok yanlış. O kişilerin bilgileri delilleri varsa güveniyorlarsa adli savcılara teslim etsinler. Aksi takdirde dedikodu yapmasınlar. Zaten delil olduğunda Genelkurmayın da cemaate bağlı subayları içeride tutmak niyeti yok. Direk sistemin dışına itecekler" dedi.
'KÜTAHYALI ESKİDEN CEMAATİN KALEMŞÖRÜYDÜ'

Suni gündem yaratılmaya çalışıldığı şöyleyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Bunları yazan eskiden cemaatin kalemşörüydü. Böyle güçleri varsa niye deşifre oldular? Zaten ele geçirmişse niye operasyon yaptılar? Yargıya ya da emniyete değil de silahlı kuvvetlere yaptılar. Çünkü ele geçirdikleri seviye 20-30 yılda çok düşüktü. Baktılar böyle olmayacak, hukuk darbesiyle kumpas davaları silahlı kuvvetleri ele geçirmeye denediler ve sınırdan döndüler. Suni gündem yaratılmaya çalışılıyor."

'CEMAAT MENSUPLARI VARSA AYIKLANMALI'

TSK'nın darbe açıklamasına da değinen Çiçek, "İddialar silahlı kuvvetleri yıpratmaya yönelik girişimlerin devamı olarak görülür. Bu yüzden böyle bir açıklamaya zorlanmış oldular. İfade ettiğim bilgisayar istihbarat, insan kaynakları birimlerinde sızma, gizleme konusunda örgütün eğitimli olduğunu herkes biliyor. Yüzde 1 bile olsa bu şüphe morali ve mücadele azmini olumsuz etkiler. Bir an önce gerçek belgeleri sızdıran şantajla ve bağlılık nedeniyle casusluk yapan kişilerin ayıklanması gerektiğini söylüyoruz. TSK da yok demedi aslında. Soruşturmalar var.  Delil topluyorlar. Delil toplama bitince cemaatçiler önce pasif görevlere çekilecek, sonra da haklarında iddianame hazırlanacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER