Gündem
  • 14.9.2021 00:31

Rus uçakları İdlib'de TSK üssü yakınlarını bombaladı

Bugün Rusya havadan, Esed rejimi karadan İdlib'i bombardımana tuttu. Rus uçaklarının Kansafra'da Türkiye'ye ait karakolun çevresini de vurduğu aktarılıyor.

Haziran ayından bu yana Rusya ve Esed rejimi saldırılarının arttığı İdlib'de bugün de Rus savaş uçaklarının havadan, Esed rejimi güçlerinin de karadan ağır bir bombardıman düzenlediği aktarılıyor.

Suriyeli muhalif kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rus savaş uçakları İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi yakınlarındaki Kansafra kasabası ekseninde konuşlanan Türkiye'ye ait askeri karakolun çevresini yediden fazla hava saldırısıyla hedef aldı.

Aynı kaynaklar, Rus savaş uçaklarının yoğun sortileri esnasında aynı bölgede bulunan El Bera kasabasının güneybatı eteklerini ve Deyr Sunbul'un çevresini de hedef alıp bombaladığını bildirdiler.

Aynı zamanda Gab Ovası'nda ise Esed rejimi güçlerinin top atışlarında bulunduğu, Ez Ziyara, El Ankavi, El Mansura gibi köy ve kasabaları hedef aldıkları belirtiliyor.

Rus ve Esed güçlerinin bu saldırılarının İdlib'e operasyon sinyali taşıdığı, aynı zamanda Türkiye'ye de gözdağı içerdiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 14.9.2021 00:32

İLGİLİ HABERLER