Ekonomi
  • 12.10.2008 16:02

RUS YAHUDİSİ ABRAMOVİCH'İN 20 MİLYAR DOLARI UÇTU!.

Rusya'nın yeni zenginleri son krizde çok kötü çarpıldı. Aralarında Abramovich ve alümünyum kralı Oleg Deripaska'nın da bulunduğu Rus zenginler sadece 5 ayda 230 milyar dolar para kaybetti.
Forbes Dergisi'nin belirlediği en zengin 25 Rus işadamının serveti 19 Mayıs-6 Ekim arasındaki yaklaşık 5 aylık dönemde yüzde 62 oranında azaldı.
230 milyar dolara denk gelen bu kayıp, dünyanın en zengin adamı olan Waren Buffett'ın servetinde 4 kat daha fazla.
Yaşanan krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Rusya'da Moskova Borsası da Mayıs ayındaki zirvesinden bu yana yüzde 61 oranında değer yitirdi. Hükümet, kan kaybını durdurmak için geçtiğimiz haftalarda bir çok kez borsayı kapatma yoluna gitti.
Rusya'daki çöküşte global krizin yanında Gürcistan ile giriştikleri savaş ve emtia fiyatlarındaki düşüş de etkili oldu.
Dünyanın en önemli yatırımcılarından biri olan Mark Mobius, Rusya'daki durumu değerlendirirken, 1998 yılından itibaren Rus oligarklara çok büyük bir para transferi olduğunu söyledi. Mobius, "para şimdi de diğer tarafa gidiyor" dedi.
NE KADAR KAYBETTİLER
Rusya'nın en zengin işadamı olan 40 yaşındaki aliminyum kralı Deripaska, 16 milyar dolar kaybederken, Abramovich'in kaybı 20 milyar dolara ulaştı.
Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir diğer oligark Vladimir Lisin ise aynı dönemde servetinin 22 milyar dolarını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER