Dünya
  • 14.11.2020 12:52

Ruslar şok oldu!.. Dağ taş Ermeni askeri cesediyle dolu

Dağlık Karabağ'da Yüzlerce Ölü Ermeni Askeri cesedi toplandı..
Korkunç görüntüler Reuters yayınladı.. Ermeni askerleri kaçarken arkadaşlarının cesetlerini bile ortada bırakmış..Reuters Ajansın operatörü ve Rus askerleri gördükleri karşısında tam bir şok yaşadı..  Şarapnel parçaları, yanmış bir tank ve hasarlı askeri araçlar içeren konvoyun etrafında çok sayıda Ermeni askeri cesedi bulunuyordu.
Öldürülen Ermeni askerlerinin; Azerbaycan'ın 8 Kasım'da ele geçirdiği  "ruhani merkezi" Şuşa kasabasına giderken saldırıya uğradıkları ve tamamen yok edildikleri belirtildi.

Ölenlerden biri yolun ortasında terk edilmiş.Başka bir yerde bandajlı ve turnikeli olanlar da dahil olmak üzere birkaç ceset askeri ambulansa benzeyen bir arabadan sarkıyordu.

Video görüntüleri, 100-200 metre mesafedeki hendeğe 100'e yakın Ermeni cesedinin atıldığı bir bölümü gösteriyor. Dağlık Karabağ'da düzinelerce öldürülmüş Ermeni cesedi karayolunda yatıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çatışmada resmi kayıtlarda 4.000'den fazla insan öldürüldü, 8.000 yaralı ve binlercesi evlerinden sürüldü. 
Reuters, içinde insan ve ev eşyaları bulunan kamyonların ve arabaların Ermenistan'a gittiğini bildirdi. Rusya'nın ateşkese uyumu sağlamak için tank ve zırhlı araçlara sahip yaklaşık 2.000 askeri bulunuyor. 
Erivan'daki hükümet, Azerbaycan'ın Türkiye destekli askeri saldırısının baskısı altında büyük tavizler kabul etti. / Reuters

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 12:10

İLGİLİ HABERLER