Dünya
  • 26.1.2012 02:54

RUSLARIN BUZLU SU AYİNİ BÖYLE BİTTİ!..

Her sene tekrarlanan bu dini törende neredeyse Rusya'nın yarısı kendini buzlu sulara attı.
Papazlar tarafından buzlar kesilerek oluşturulan haç şeklindeki su, yine aynı papazlar tarafından kutsanıyor.
Ephiphany adı verilen tören için suya girenlerin kendisini 3 kere batırıp çıkarması gerekiyor.Bir yıl boyunca işledikleri günahlarına bedel olarak yapılan dini eylemle, buzlu suyan giren herkesin günahlarının döküldüğü ve tertemiz olduklarına inanılıyor.
Buz gibi suya dalan yüzlerci kişi içinden bazıları hipotermi nedeniyle hayatını kaybetse de bu gelenek aralıksız sürdürülüyor.
Dışarıda -40 dereceye varan dondurucu soğuk havaya rağmen kadınlı erkekli Ruslar, kendini buzlu suya attı. Her yıl 18 -19 ocak tarihlerinde özellikle geceleri kesilen buzdan suya girmek yıllardır sürdürülen bir gelenek. Rus Ortodokslar Hazreti İsa'nın Ürdün Nehri'nde vaftiz edildiğine inanarak aynı tarihte kendilerini suya bırakarak vaftiz ediyorlar. Rusya'da yapılan bir araştırmada halkın sadece yüzde 6'sının buzlu suda düzenli olarak vaftiz yaptığını, yüzde 48'nin aynı işlemi evlerinde yaptıkları belirlendi.
Geçtiğimiz sene 5'i şok sonucu meydana gelen boğulma ve bazıları da vücut iç ısısının aşırı düşmesi olarak bilinen hipotermi nedeniyle olmak üzere 107a yakın kişinin vaftiz sırasında yaşamını yitirdi.
Bu seninin rakamı henüz açıklanmadı.
Rus hükümeti boğulmalara karşı balıkadamlar, ısı şoklarına karşı da onlarca doktoru nehir kenarlarında görevlendiriyor.
HABERVİTRİNİ/ÖZEL
İŞTE YENİ GELEN ÇARPICI GÖRÜNTÜLER

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:13

İLGİLİ HABERLER