Asayiş
  • 9.6.2014 15:46

Ruslarla Gürcüler çatıştı polisimiz şehit oldu

EDİRNE'de iki silahlı grubun çatışmasını fark ederek olaya müdahale eden polis memuru kalbinden vuruldu ve hayatını kaybetti.

Edirne'de Bulgaristan, Rusya ve Gürcistan ve Türk uyruklu 5 kişilik iki grubun silahlı çatışmasında, tesadüfen aynı sokakta bulunan ve olaya müdahale eden Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Hüseyin İmrag kalbinden vuruldu.

Ağır yaralanan polis memuru Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınmasına rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Biri bacağından vurularak etkisiz hale getirilen 5 şüpheli ise polis ekiplerince kaçmak isterken kısa sürede yakalandı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Eski İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Bir otelin önünde park halinde bulunan Rusya P 878 EC plakalı lüks bir otomobille 53 AH 177 Türk plakalı otomobilden inen Gürcistan, Bulgaristan ve Rus ve Türk uyruklu 5 kişi arasında henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı çatışma çıktı.

Sokak üzerinde büyük paniğe neden olan çatışma seslerini duyarak yakındaki bir sokaktan gelen Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 2 polis memuru olaya müdahale etti. Saldırganlar, polis memurlarından Hüseyin İmrag'ı kalbinden vurarak olay yerinden kaçtı. Diğer mesai arkadaşı tarafından Edirne Devlet Hastanesi'ne getirilen ağır yaralı Hüseyin İmrag, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, ara sokaklarda kaçmaya çalışan şüphelilerden birini bacağından vurarak diğerlerini ise yakalayıp gözaltına aldı. Yaralanan şüpheli Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

EDİRNE’DE BİR POLİSİ ŞEHİT ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLEN ZANLI İSTANBUL’DA YAKALANDI
Edirne'de silahlı kavgaya müdahale ederken şehit düşen polis memuru Hüseyin İmrağ’ın katil zanlısı olduğu iddia edilen bir şüpheli, İstanbul’da yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı.

Edirne’de Rus ve Türk plakalı iki otomobilde bulunan gruplar henüz bilinmeyen bir nedenle silahlı kavgaya tutuşmuştu. Eski İstanbul Caddesi üzerinde çıkan kavgaya müdahale etmek isteyen polis memuru Hüseyin İmrağ (33) ise bu sırada göğsüne isabet eden tek kurşunla ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçan katil zanlısının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kaçan şüphelinin kullandığı 34 BR 4588 plakalı otomobilin plakası üzerinden çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı. Soruşturma sürerken, aranan otomobilin izine akşam saatlerinde İstanbul Hadımköy’de rastlandı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul polisi, telsiz anonsuyla tüm ilçeleri araç hususunda uyardı. Şüphelinin plakası üzerinden çok sayıda ekip yol güzergahı üzerinde tertibat aldı. Bir kez görüldükten sonra gözden kaybolan otomobilin izine bu kez Küçükçekmece E-5 Karayolu üzerinde rastlandı. Bu noktadan itibaren başlayan kovalamaca, Haliç Köprüsü üzerinden Şişli’ye kadar sürdü. Halasgargazi Caddesi’nde sıkıştırılan otomobildeki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alınmasıyla birlikte el konulan otomobilde olayda kullanılan silahın bulunması için arama yapıldı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından otomobil, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Yakalanan şüpheli ise sevk edildiği emniyette sorguya alındı.

O POLİS MEMURU KURTARILAMADI

Edirne'de iki grup arasındaki silahlı kavgaya müdahale etmek isterken kalbinden vurularak ağır yaralanan polis memuru, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edirne’de Rus plakalı bir araç ile Türk plakalı araçta bulunan şahıslar, Eski İstanbul Caddesi'nde silahlı çatışmaya girdi. Olaya müdahale etmek isteyen polis memuru Hüseyin İmrağ (33), çatışmanın ortasında kalarak kalbinden vuruldu. Ağır yaralanan polis, kaldırıldığı Edirne Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Edirne’de Rus plakalı bir araçla, Türk plakalı araçta bulunanlar Eski İstanbul Caddesi’nde silahlı çatışmaya girdi. Selamsız Sokak’ta, olayı gören bir polis memuru araya girerek çatışmanın ortasında kaldı ve kalbinden vuruldu. Olayda vurulan Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin İmrak sağlık ekiplerinin gelmesi ile Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastaneye gelen Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, polis memurunun çatışmanın ortasında kalarak yaralandığını söyledi. Baştuğ, “Şua an ameliyat edildi, durumu stabil durumda, Allah inşallah bizlere ve sevdiklerine bağışlar. Olayla ilgili de failleri ve suç delilleri elimizde, soruşturma devam ediyor. Soruşturma devam ediyor, bilgi vermem doğru değil, size vereceğim açıklama bu kadar” dedi.

1 YILLIK EVLİ EŞİ HAMİLE

Şehit olan polis memuru Hüseyin İmrag'ın 1 yıllık evli olduğu ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda muayene memuru olduğu öğrenilen eşi Hüsna İmrag'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi. Eşinin vurulduğu haberi alınca baygınlık geçiren şehit polis memurunun eşi Hüsna İmrag, ambulansla Selimiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak eşinin hayatını kaybettiği söylenemedi.

GECE ALEM YAPMIŞLAR

Şüphelilerle ilgili bilgi toplayan polis ekipleri, Rus, Bulgar, Gürcistan ve Türk uyruklu şüphelilerin dün geceyi Edirne'deki bir otelde geçirdikleri ve akşam da eğlence mekanlarına gittiklerini tespit etti. Çatışmanın neden çıktığına ilişkin bilgi toplamaya çalışan polis ekipleri şüphelilerle birlikte çok sayıda tabanca da ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

GÖRGÜ TANIKLARI YAŞANANLARI ANLATTI
 
Edirne’de iki grup arasında çıkan kavgada 1 polisin şehit olduğu olayda görgü tanıkları yaşananları anlattı.
Edirne’de iki grup arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit olmuştu. Olayın yaşandığı sırada tesadüfen orada bulunan yerel televizyonda çalışan kameraman Resul Oruçoğlu, yaşananlardan kısa bir görüntü almayı başarabildi. Oruçoğlu, ardından yanına gelenlerin “Elindeki kamerayı kapat” diyerek kendisini darp ettiklerini söyledi.
Olayda vurularak yaralanan ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Hüseyin İmrağ’ın eşi Hüsna İmrağ’ın ise 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:20

İLGİLİ HABERLER