Spor
  • 5.8.2009 15:21

RÜŞTÜ : HAKEME SÖVMEDİM, TEŞEKKÜR ETTİM

2 Ağustos Pazar günü Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Siyah Beyazlı takımın 2-0 kaybettiği Süper Kupa maçı sonrası, Beşiktaş kalecisi Rüştü Recber'in hakem Yunus Yıldırım'a hakaret ettiği ve bu sebepten ötürü ceza alacağı gündeme geldi. Karşılaşmanın ardından hakem Yunus Yıldırım'ın yüzüne karşı hakaret ettiği iddia edilen ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafında en az iki maç ceza alması beklenen Rüştü Recber, konu ile ilgili DHA'ya şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile oynadığımız Süper Kupa maçında ödül töreninden sonra soyunma odalarına giden tünelde hakeminin yanından geçerken ne karşılaşmanın hakemlerine nede rakip takım oyuncularına karşı herhangi bir söz sarf etmedim. Hatta maçın bitiş düdüğüyle birlikte, karşılaşmanın hakemlerinin yanına giderek, kendilerine teşekkür ettim ve hakem dörtlüsü de bu davranışıma karşılık olarak bana teşekkür ettiler. Müsabaka sonrası takım arkadaşlarımla birlikte soyunma odasına döndüm, soyunma odasına giden tünelde maçın stresi, gerilimi ve sezonun ilk derbisinden mağlup ayrılmamızın üzüntüsü ile kendi kendime söyleniyor ve takım arkadaşlarıma sitem ediyordum. Bu esnada kullanmış olduğum kelime ve ifadelerin hakemler tarafından yanlış anlaşıldığı ve bu sebeple hakem raporuna da yanlış aktarıldığı kanaatindeyim".

"18 YILLIK KARİYERİM BOYUNCA BÖYLE BİR OLAYIN İÇİNDE BULUNMADIM"

Rüştü ayrıca futbol hayatında ilk kez böyle bir yargımla ile karşı karşıya kaldığını söylerken, kendisine yapılan suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

"İlk defa bu tarz bir disiplin yargılaması ile karşı karşıya kalıyorum. 155 kez Türkiye Milli Takımı kadrosuna çağırılma şerefine ulaşmış, Türkiye'nin ve Dünyanın en önemli Kulüplerinde vazife göstermiş ve 18 yıllık profesyonel futbolcu kariyeriyle Süper Lig'in en deneyimli sporcularından biri olarak şahsıma isnat edilen kelimeleri hakeme yahut rakip oyunculara yönelik sarf etmediğim gibi sarf etmiş olmam da düşünülemez. Türk futbolunu çok önemli unsuru olan hakemlere şimdiye kadar ne saha içinde nede saha dışında bırakın sorun çıkarmayı, onlara ne kadar yardımcı olduğumu hakem camiasının içinde bulunan herkes çok iyi bilir. Hatta, 2 sezon önce Trabzonspor maçında herkesin ortak görüşü olarak haksız yere atıldığım pozisyondan sonra bile, maçın hakemine karşı sergilediğim olumlu tavır spor kamuoyunun hafızalarında tazeliğini korumaktadır.

Sonuç,olarak hem ulusal, hem de uluslararası arenada sayısız defa hem milli takım forması ve kulüp takımlarımızla forma giymeme rağmen, böyle bir olayda adım anılmamıştır. Şimdi de, bu tip bir durumla karşı karşıya kalmak beni fazlasıyla üzmektedir".

ASBAŞKAN ERTUNÇ SOĞANCIOĞL:"HAKEM YILDIRIM'A HAKERET ETMEDİK, SADECE FENERBAHÇE'YE KOLAY PENALTI ÇALDIĞINI SÖYLEDİK"

Yine aynı maç sonrası yaptıkları açıklamalar sebebiyle ceza alması gündeme gelen Beşiktaş As Başkanları Ertuunç Soğancıoğlu ve Levent Erdoğan ise, hak mahrumiyeti alacak ölçüde bir açıklama yapmadıkları dile getirdiler. Savunmalarını PFDK'ya veren iki yönetici hakeme hakaret içeren bir açıklamaları olmadığını ve ceza alacaklarını düşünmediklerini dile getirdiler. Asbaşkan Soğancıoğlu, maçın ardından sadece hakem Yunus Yıldırım'ın zor penaltı çalan bir hakem olduğunu, ancak Fenerbahçe'ye kolay penaltı çaldığını söylediğini ve kesinlikle hakaret içeren sözler sarf etmediğini vurguladı. Soğancıoğlu ayrıca Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak maçın hemen sonrasında yaptığı açıklama dışında bir demecinin olmadığını, gazetelere bu maçla ilgili farklı bir açıklama yapmadığını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER