Gündem
  • 24.4.2017 09:15

Rüşvetten tutuklanan hakimden şok ifade

FETÖ soruşturmasında tutuklanıp serbest bırakılan işadamı F.İ.’den rüşvet istediği iddiasıyla suçüstü yapılarak gözaltına alınan Anadolu Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A., suçlamaları reddetti. H.A. ifadesinde “Haksız yere tutukladığım ve vicdanen rahatsız olduğum işadamı F.İ.’ye durumu anlatmaya gittim. Kendileri bana bir milyon TL teklif ettiler” dedi.

H.A. ifadesinde özetle şunları söyledi:

“Ofisinde buluştuğum avukat S.B. ile sık sık görüşürüz. Benim parada pulda gözüm yok. Aynur Çepni Cami altında ve Taşlıbayır’da bulunan vakıfta bulunan sofilere ara sıra kurban kestirip yemekler veririm. Ofise haksız yere tutukladığım ve vicdanen rahatsız olduğum işadamı F.İ.’ye durumu anlatmaya gittim. Kendileri bana bir milyon TL teklif ettiler. ‘Duymamış olayım gidin fakirlere yardım edin’ demişimdir. 
Olay günü, işadamı F.İ. ile avukat hanımın ofisinde buluştuk, kayıtlarda vardır. Daha girer girmez ‘Seni suçsuz yere tutukladım hakkını helal et’ diye üç kez helallik aldım. Çıkarken masanın üzerine parayı bırakıp hızlıca çıktı gitti. Ben onu avukat hanıma bırakılan vekalet ücreti sandım. Avukat hanıma sordum ‘Vekalet ücreti değil’ dedi. Mal mal birbirimize baktık. Sonra hemen polisler ve savcılar girdi içeriye. F.İ.’yi ben tutukladım ama serbest bırakılmasında bir katkım olması mümkün değildir.

‘BENİM YAPTIĞIM TİCARETTİR’

Eşim kadın doğum uzmanı. Kazancımız ortalama 45 bin TL. İstanbul’a geleli 4 yıl 8 ay oldu. 56 ayı 45 ile çarptığımızda 2 milyon 500 bin TL yapar. 2009’dan beri Maraş ve İstanbul’da maketten ev alıp satarım. Bunlardan para kazanmaktayım. Benim yaptığım ticarettir. Fazla para kazanmam bu nedendendir. Fakir fukara sofi kardeşlerime yardım ederim. Gerektiğinde 50 - 60 bin TL borç veririm ya da hibe ederim. Sofi kardeşlerime sorabilirsiniz.”

Güncellenme Tarihi : 24.4.2017 10:28

İLGİLİ HABERLER