Dünya
  • 22.11.2020 13:34

Rusya, Azerbaycan gelişmesini açıkladı! Uçaklar peş peşe havalandı

Rusya Savunma Bakanlığı, İl-76 askeri nakliye uçaklarının Dağlık Karabağ'a doğru yola çıkacağını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, İl-76 askeri nakliye uçaklarının Dağlık Karabağ'da barış harekatının sürdüğü bölgeye askeri mühendisleri, araç ve ekipmanları ulaştıracaklarını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin İl-76 askeri nakliye uçaklarının Dağlık Karabağ’da barış harekatının sürdüğü bölgeye askeri mühendisleri, araç ve ekipmanları ulaştıracakları belirtildi.

Açıklamada, "Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Il-76 askeri nakliye uçağı, (Karabağ’da) barış harekatının sürdüğü bölgeye genel yolların ve sosyal altyapı tesislerinin temizlenmesine yardımcı olacak Rusya Silahlı Kuvvetleri istihkam birliklerinden bir grup askerinin yanı sıra özel araç ve ekipmanları ulaştırmak üzere Moskova yakınlarındaki Çkalovskiy Havalimanı'ndan havalandı” ifadelerine yer verildi.

1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı...

Uçağın barış harekatının sürdüğü gözlem noktalarının düzenlenmesi için (Ermenistan'daki) Zvartnots Havalimanı'na askeri mühendisleri, bir buldozer ve bir ağır hizmet arazi aracı ve ekipman ulaştırdığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladığı anlaşmanın 3. maddesi uyarınca Dağlık Karabağ'daki cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca konuşlandırılan Rus barış gücü, toplamda 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel araçtan oluşmaktadır

"Ekipmanlar, Rus askerler tarafından yerleşim yerlerinde yolların ve altyapının temizlenmesi ve barış gücünün gözlem noktalarının düzenlenmesi için kullanılacak. Rus barış gücü birlikleri, barışçıl yaşamı yeniden tesis etmek için yerel makamlara azami ölçüde yardım sağlıyor.”

Rus barış gücü devriyelerinin gıda ve temel yaşam malzemelerin uzaktaki yerleşim yerlerine güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağladığı belirtilen açıklamada, istihkam birliklerinin ise yollardaki trafiğin açılmasına, ayrıca sosyal tesislerin ve konutların elektrik, su ve ısı teminin yeniden sağlanmasına yardım ettikleri vurgulandı.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2020 12:35

İLGİLİ HABERLER