Dünya
  • 21.10.2020 11:54

Rusya Ermenistan'a 13 MİG-29 savaş uçağı yolladı

Habervitrini son dakika haberi..Rusya, Ermenistan'a en az 13 MiG-29 uçağını transfer etti..

YEREVAN, (BM) - Rus ordusunun Dağlık Karabağ ihtilafına dolaylı olarak müdahil olması sürüyor ve Erivan'a el altından silah sağlamaya devam ediyor,

Ermenistan'daki Erebuni hava üssünün uydu görüntülerinde bu uçaklar açık olarak görülüyor. Uydudan çekilen Fotoğraflarda, havaalanında belirlenmiş yerlerinde özenle düzenlenmiş 13 MiG-29 savaş uçağı net olarak görülüyor. 
Resmi olarak Ermenistan'da şu anda MiG-29 savaş uçağı yok. Bu da bu 23 savaşçının Rusya Federasyonu tarafından üsse gönderildiğinin açık bir kanıtı.

Gönderilen avcı uçağının amacı net değil ama uydu görüntüsü aynı sayıda savaş helikopterini açıkça gösteriyor. Şu ana kadar helikopterlerin (Ermenice veya Rusça) sahipliğini teyit edemiyoruz, ancak muhtemelen onların da Rus Hava Kuvvetleri'ne ait olduğunu varsayıyoruz. Çatışmanın başlamasından kısa bir süre önce ve başlamasından birkaç saat sonra, iki yerden (Libya ve Rusya) uçan Erivan yönündeki Rus kargo askeri uçaklarının uçuşlarını bildirdiğimizi hatırlatırız.

Rusya, Ermenistan'a en az 13 MiG-29 uçağını transfer etti

Bu Rus uçağının Erebuni Havalimanı'ndaki varlığı Ermenistan'a yardım açamlı mı yoksa Karabağ'daki çatışmalara bizzat müdahil olma amaçlı mı bunu önümüzdeki günler gösterecek.

İran, Dağlık Karabağ'daki iki savaşan partiyi İslam Cumhuriyeti hava sahasının ihlal edilmesi halinde misilleme yapacağı konusunda uyardıktan sonra, Rusya aynı şeyi Rusya'nın Türkiye-Ermenistan sınırı yakınındaki askeri üssü için yaptı.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2020 12:06

İLGİLİ HABERLER