Rusya: Gıda krizine çözüm için yaptırımları kaldırın

1 dk okuma
Rusya: Gıda krizine çözüm için yaptırımları kaldırın

Hızlı Özet

Rudenko, Ukrayna'daki tahıl ürünlerinin savaş nedeniyle sevk edilememesi ve bu nedenle derinleşen küresel gıda sorununa ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.






Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Ukrayna’dan tahıl ürünlerinin sevkiyatı için görüşmelere hazır olduklarını belirterek, “Gıda sorunu, Rusya’nın ihracatına ve ödemelerine yönelik yaptırımların kaldırılması dahil kapsamlı bir yaklaşım gerektiriyor.” dedi.



Rudenko, Ukrayna'daki tahıl ürünlerinin savaş nedeniyle sevk edilememesi ve bu nedenle derinleşen küresel gıda sorununa ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.



Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, "Rusya'nın, gıda konusunu bir silah olarak kullandığına" yönelik suçlamasını değerlendiren Rudenko, "Tüm sorunlara barış yoluyla çözüm arayan herkesle görüşmeye hazırız. Von der Leyen'in açıklamasını kendi vicdanına bırakıyorum." diye konuştu.



Gıda sorununun kapsamlı bir yaklaşımla çözülebileceğini belirten Rudenko, "Gıda sorunu, Rusya'nın ihracatına ve ödemelerine yönelik yaptırımların kaldırılması dahil kapsamlı bir yaklaşım gerektiriyor. Ayrıca, Ukrayna'nın, gemilerin bulunduğu limanlarındaki mayınları temizlemesi gerekiyor. Rusya, insanı koridor dahil gerekli tüm yardımı vermeye hazır." dedi.



Rudenko, 23 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, küresel piyasalarda tahıl ve buğday gibi ürünlerde yaşanan kıtlığın çözümü için Rusya'ya yönelik ihracat yasaklarının kaldırılması gerektiğini söylemişti.



Rusya ve Ukrayna, küresel buğday ihracatında yaklaşık yüzde 30 paya sahip.



Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, 19 Mayıs'ta, Ukrayna'da limanların açılmaması halinde ''kıtlık ve zorunlu kitlesel göç'' yaşanabileceği uyarısı yapmıştı.




Bu haber 1082 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde üretim 6 ayda rekora ulaştı
Ekonomi

Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde üretim 6 ayda rekora ulaştı

Bingöl'deki Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde mevsimsel yağışların da etkisiyle yılın ilk yarısında gerçekleşen enerji üretimi geçen yılın aynı dönemindeki üretimin yaklaşık iki katına yükseldi.

Habervitrini10630 Görüntüleme
Cep telefonu fiyatına otomobil: Bakanlık araçları satışa çıkardı
Ekonomi

Cep telefonu fiyatına otomobil: Bakanlık araçları satışa çıkardı

Ticaret Bakanlığı, gümrükte tasfiye edilen araçları resmi ekspertiz raporu ve e-ihale yöntemiyle satışa sundu. Otomobilden deniz taşıtlarına, lüks modellerden hurda durumundaki araçlara kadar uzanan geniş yelpazede fiyatlar 60 bin TL ile 15 milyon TL arasında değişiyor. Şeffaf şekilde yürütülen sürecin ardından araçlar ilgili işletme müdürlüklerinden teslim alınıyor.

Habervitrini10547 Görüntüleme
Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!
Ekonomi

Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!

Yapay zekâ ve robotlar gerçekten insanın yerini alabilir mi? Daha düne kadar çalışanların gözünün yaşına bakmayıp kapı dışarı edenler artık pek de öyle düşünmüyor. Şirketler; sistemlerin muhakeme, inisiyatif ve empati yoksunluğu sebebiyle çökmesi üzerine yeniden “insan aklına” yöneliyor.

Habervitrini12169 Görüntüleme
İstanbul'da ortalama kira 45 bin TL'yi buldu!
Ekonomi

İstanbul'da ortalama kira 45 bin TL'yi buldu!

İstanbul'daİstanbul'da kiralar son bir yılda yaklaşık yüzde 40 arttı. Ortalama kira 45 bin TL'ye yükselirken, uzmanlar fiyatların dengelenmesi için konut arzının artırılması gerektiğini vurguluyor.

Habervitrini12730 Görüntüleme