Gündem
  • 14.11.2020 18:03

Rusya Müslüman halkın üzerinde kamikaze dronlarını deniyor

Habervitrini son dakika haberi..Rusya İdlib’de Müslüman halkın üstünde intihar dronları deniyor.

Rusya, Mart ayında Kuzey İdlib vilayetinde Türkiye ile ateşkes anlaşması imzalamasına rağmen, muhaliflerin kontrolündeki bölgedeki sivilleri hedef alarak yeni silahları denemeye devam ediyor.
Kaynaklarımız iki hafta önce Rusya'nın KYB-UAV “kamikaze drone'larını” test etmeye başladığını doğruladı. 
Bir hafta önce bir insansız hava aracı, batı İdlib'deki Nahlia kasabası yakınlarında bir grup zeytin çiftçisini taşıyan bir sivil aracı hedef alıp,  üç sivili yaraladı.
Sivil Savunma açıklamasına göre, KYB-İHA drone yükü 3 kg olup, iki hafta önce kuzey İdlib'de zeytin hasadı işçilerine karşı kullanılan POM-2 anti-personel kara mayınları yüklenmişti.
Bu saldırıda da bir sivili öldürüp 5 kişiyi yaraladı.

Idlib: more about Russia's suicide drones

RUS İŞİ ŞEYTANİ YÖNTEM


POM-2 mayını yere düşürüldükten sonra, sensör görevi gören ince metal tellerle birbirine bağlanan 6 sıra kare şeklinde önceden oluşturulmuş parçalar fırlatılarak etkinleştirilir. 
9,5 metreye kadar ulaşan tellerden herhangi birine birisi dokunulursa mayın patlar ve mayından saçılan şarapnel parçaları o alandakileri öldürür.
KYB-UAV “intihar drone”, Ünlü Kalaşnikof firması tarafından üretilen insansız bir hava indirme sistemidir ve Uluslararası Savunma Fuarı IDEX 2019'da tanıtılmıştır.
Drone, manuel olarak belirlenen hedef koordinatlara fırlatılır.
KYB-İHA, 30 dakika uçuş kabiliyetine sahip, çalışma menzili 7 kilometre, faydalı yükü 3 kilogram, tipik uçuş hızı saatte 80 kilometre ve en yüksek hızı saatte 130 kilometredir



Rusya, aylar önce İsrail yapımı bir HERO_30 intihar insansız hava aracı kullanmıştı, ancak muhtemelen 2019'da Çin savunma fuarında tanıtılan, İsrail'inkine benzer ancak Çin tarafından üretilen S-570 adlı klonlanmış bir insansız hava aracı kullanıyordu.
Ruslar daha önce bu insansız hava aracını beş defadan fazla kullandı ve en sonuncusu 18 Temmuz'da kuzey İdlib'deki Watad Petroleum'da fırlatıldı.
Saldırı birkaç yakıt tankına zarar verdi, ancak can kaybı bildirilmedi.
S-570 hava aracının menzili 5-250 km arasındadır ve bombardıman uçaklarından, savaş uçaklarından ve hatta keşif uçaklarından fırlatılabilirler.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 18:10

İLGİLİ HABERLER