Gündem
  • 2.7.2020 23:42

Rusya Suriye'de küçük çocukları Libya'da savaşa yolluyor

Rusya Suriyeli çocukları Libya'da savaşa yolluyor

Rusya'nın Suriye'den 18 yaşın altındaki çocukları Hafter saflarında savaştırmak üzere Libya'ya götürdüğü ifade ediliyor.

Mepa News | Haber Merkezi

02 Temmuz 2020 Perşembe 13:47

A+A-

Rusya, Halife Hafter saflarında savaştırmak üzere Suriye'den 18 yaş altındaki çocukları Libya'ya gönderiyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Suriye'nin güneyindeki Suveyda ilinden 18 yaşının altındaki bir çocuk Rusya tarafından Libya'ya savaşmaya gönderildi.

Durumun, çocuğun ebeveynlerinin bilgisi dışında gerçekleştirildiği, Suriyeli çocukları Libya'da savaşmak üzere Rus paralı asker şirketi Vagner'in işe aldığı bildirildi.

Libya'da uzun süredir Halife Hafter saflarında savaşan Vagner, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla biliniyor.

2002 doğumlu olan ve henüz 18 yaşına basmadığı belirlenen Emcad Abdulhay isimli çocuğun önce Lazkiye şehrindeki Rus hava üssü Hmeymim'e, buradan da Libya'ya gönderildiği ifade edildi. Abdulhay'ın ailesi olayın ardından duruma büyük tepki gösterdi.

Libya Fetva Dairesi'nden Rusya'ya karşı genel seferberlik çağrısı

Rusya, Libya'da uluslararası arenada tanınan ve Türkiye tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı savaşan Halife Hafter'in en büyük destekçilerinden biri konumunda.

Bu kapsamda Libya'da paralı askerler yollayan Rusya, aynı zamanda Hafter'i desteklemek için bölgeye hava savunma sistemleri, savaş uçakları ve ağır silahlar da gönderiyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 2.7.2020 23:43

İLGİLİ HABERLER