Dünya
  • 22.4.2019 23:41

Rusya : Türkiye'nin S-400 duruşu hayranlık uyandırdı

İlk S-400 sevkiyatı yakın zamanda gerçekleşecek...

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Türkiye’ye ilk S-400 sevkiyatının yakın zamanda gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Fomin Moskova Güvenlik Konferansı öncesinde RT TV kanalına yaptığı açıklamada, “Askeri teknik işbirliği alanında işbirliğimiz aktif şekilde gelişiyor. S-400 projesini biliyorsunuzdur. Yakın zamanda bu kompleksin ilk kısmının sevkiyatı planlanıyor. Diğer projelerde de aktif şekilde işbirliği yapıyoruz” dedi.

MÜTHİŞ BİR EĞİLMEZLİK GÖSTERDİLER

Fomin, Türk partnerlerinin aktif tavrına dikkat çekerek, “ABD’nin S-400’e ilişkin güçlü baskısına rağmen müthiş ruh sertliği ve eğilmezlik gösterdiler. Bu çok şey söylüyor” dedi.

Fomin, Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve askeri teknik işbirliği dahil olmak üzere tüm alanlarda yükselişte olduğunun altını çizerek, “Askeri alanda işbirliği yapıyoruz, belirli bir formata sahibiz. Suriye konusunda da işbirliği yapıyoruz. Türkiye, Astana sürecinin garantör ülkelerinden birisidir ve Türkiye tarafı ile işbirliği olmadan İdlib çatışmasızlık alanının kurulması başta olmak üzere Suriye’deki barış sürecinde bazı konuları çözmek imkansız” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye’nin S-400’lerle ilgili duruşu hayranlık uyandırıyor

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemleri ile ilgili duruşunun hayranlık uyandırdığını belirtti.

Yarın başlayacak olan 7. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı öncesinde Russia Today’e (RT) konuşan Fomin, ABD’nin S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili uyguladığı baskı ortamında Türkiye’nin sergilediği kararlı tutumunu övdü.

 

Fomin, “Türk ortaklarımızın böylesine aktif duruşu takdire şayan. ABD’nin muazzam baskısına rağmen onlar müthiş bir kararlılık ve katı tutum sergiledi” diye konuştu.

Rusya’nın Türkiye’nin ‘birçok şeyi ortaya koyan’ bu tutumunu takdir ettiğini kaydeden Fomin, Ankara’nın Rus S-400 sistemlerini almaktan vazgeçmeyerek doğru bir seçim yaptığını vurguladı.

FARKLI ALANLARDAKİ İKİLİ İLİŞKİLER YÜKSELİŞTE’

Türkiye’ye ilk S-400 teslimatının en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyen Fomin, iki ülkenin farkı projelerle ilgili de aktif işbirliği yaptığına dikkat çekti.

Türkiye ile siyaset ve ekonomi alanındaki ilişkilerin yükseliş yaşadığını belirten Rus general, “Ülkelerimizin askeri-teknik alandaki ilişkileri oldukça hızlı gelişiyor” vurgusunda bulundu.

‘RUSYA VE TÜRKİYE İDLİB’DEKİ SİLAHSIZLAŞTIRILMIŞ BÖLGEDE ORTAK DEVRİYE NÖBETİNE HAZIRLANIYOR’

Rusya ve Türkiye’nin İdlib’deki silahsızlaştırılmış bölgede ortak devriye nöbetlerine başlamak için hazırlık yaptıklarını söyleyen Fomin, şöyle konuştu:

“Gerilimi azaltma bölgesinde Türk ve Rus askerlerinin katılımıyla koordineli bir şekilde ortak devriye nöbetlerinin organizasyonu ile ilgili Türk ortaklarımızla aktif çalışmamız sürüyor.”

Güncellenme Tarihi : 22.4.2019 23:47

İLGİLİ HABERLER