Dünya
  • 30.3.2022 11:53

Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili çarpıcı iddia...

Rusya Ukrayna savaşı 35. gününe girerken bölgede yeni gelişmeler yaşanıyor.

Dün İstanbul'da gerçekleşen tarihi Rusya Ukrayna zirvesinin ardından taraflardan olumlu açıklamalar geldi. Sahadan gelen son bilgilere göre ise; Kiev ve Çernigiv'de çatışmalar durdu. Rus birliklerinin geri çekildiği iddia edilirken İngiliz istihbaratından konu ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Peki İşte Rusya Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri... 

Rusya Ukrayna savaşı birinci ayını geride bırakırken Rus birliklerinin geri çekildiği bilgisi geliyor. Dün İstanbul'da gerçekleşen kritik Rusya Ukrayna zirvesinin ardından Rus tarafından "Kiev ve Çernihiv'de operasyonlar duracak" açıklamaları gelmişti. Edinilen son bilgiye göre Rus birlikleri bu iki bölgeden çekilirken İngiliz istihbaratından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

RUSYA KİEV VE ÇERNİGİV'DEN ÇEKİLİYOR

Edinilen son dakika habere göre İstanbul'daki tarihi zirve sonrası Rus birliklerinin Kiev ve Çernigiv'den çekildiği öğrenildi.

İNGİLİZ İSTİHBARATINDAN ÇARPICI İDDİA

İngiliz istihbaratının iddiasına göre, Ukrayna'da ağır kayıplara uğrayan Rus birlikleri yeniden örgütlenme ve ikmal için evlerine ve komşu Belarus'a dönmek zorunda kaldı.İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu tür hamlelerin, halihazırda lojistik konusunda sıkıntı yaşayan Rusya'nın Ukrayna içindeki mevzilerde yaşadığı zorluklar nedeniyle birimlerini yeniden organize etmekte zorlandığını gösteriyor" denildi.

Dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında son gelişmeler...

10.17: Ukrayna'dan yapılan açıklamada;"Rus ordusu 17 bin 300 asker, 131 uçak, 131 helikopter ve 605 tankını kaybetti" denildi.

 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2022 11:55

İLGİLİ HABERLER