Gündem
  • 21.4.2024 13:04

Rusya : Ukrayna'yı görülmedik insansız hava aracı sürüsüyle vuracağız

Rusya, enerji tesislerini ve bir yakıt deposunu hedef alan Ukrayna saldırısına düzinelerce insansız hava aracıyla yanıt vereceğini duyurdu 


Rusya , 20 Nisan 2024 Cumartesi günü Ukrayna'nın “dün gece 50 İHA ile kendi topraklarına saldırı düzenlediğini” açıklayarak , “Kiev rejiminin Rusya topraklarındaki hedeflere karşı İHA kullanarak bir dizi terör saldırısı gerçekleştirme girişimlerinin boşa çıktığını” açıkladı. Hepsini engellendi.” 

Açıklamada, hava savunma sistemlerinin Belgorod'da 26, Bryansk'ta 10, Kursk'ta 8, Tula'da 2, Smolensk, Ryazan, Kaluga ve Moskova'da birer olmak üzere 50 Ukrayna insansız hava aracını imha ettiği belirtildi.

Aynı bağlamda Reuters, Cumartesi günü Ukraynalı bir istihbarat kaynağının, Kiev'in dün gece Rusya'ya büyük bir insansız hava aracı saldırısı başlattığını ve Rus askeri sanayilerinin üretimini destekleyen enerji tesislerini hedef aldığını aktardı. 

Ajans tarafından açıklanmayan kaynak, Ukrayna Güvenlik Servisi, askeri istihbarat ve özel kuvvetlerin ortak operasyonuyla en az 3 elektrik trafo merkezi ve bir akaryakıt deposunun bombalandığını ekledi.

Rus gazeteci öldürüldü

Konuyla ilgili olarak Rus "İzvestia" gazetesi, gazetenin askeri muhabiri Semyon Ermin'in 19 Nisan Cuma günü Ukrayna'nın güneydoğusunda düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü bildirdi . 

Gazete, Ermin'in (42 yaşında) Zaporojya bölgesindeki bir Rus birliğine yaptığı ziyaretten dönerken Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının saldırısı sonucu aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybettiğini ekledi. 

Gazete şunları kaydetti: "İzvestia askeri muhabiri Semyon Ermin, 19 Nisan'da bir (gazete) haberini çekmek için gittiği Zaporojya yönünde Ukrayna insansız hava araçlarının düzenlediği saldırıda öldürüldü." Rapor İHA savaşının Rus tarafıyla ilgiliydi. 

İzvestia, 2022'de yaklaşık 3 ay boyunca Rus kuvvetleri tarafından kuşatılan Mariupol bölgesi de dahil olmak üzere, 25 ay süren savaş sırasında Ukrayna'nın doğu bölgelerinde çok sayıda yoğun çatışmaya ilişkin raporlar gönderdiğini sözlerine ekledi. 

Aylardır yoğun çatışmalara sahne olan Marinca ve Voledar kasabalarından da raporlar göndermişti.

24 Şubat 2022'de Rusya, Ukrayna'da askeri bir operasyon başlattı ve bunun sona ermesi için Kiev'in askeri kuruluşlara katılma planlarından "terk ettiğini" öngördü, bu da Washington liderliğindeki başkentlerin Moskova'ya ciddi ekonomik yaptırımlar uygulamasına yol açtı.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2024 14:19

İLGİLİ HABERLER