Dünya
  • 12.6.2021 23:25

Rusya ve Esad güçleri TSK noktasına saldırdı

Rusya ve Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'in güneyindeki bir Türk Silahlı Kuvvetleri noktasını hedef aldığı bildirildi.

Rusya ve Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin bugün İdlib'in güneyindeki bir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) noktasını hedef aldığı bildirildi.

Bölgeden haber aktarımı yapan Baladi News, kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde Rusya tarafından koordine edilen rejim güçlerinin Cebel Zaviye bölgesinde bulunan TSK noktasını doğrudan hedef aldığını belirtti.

Haberde iki top mermisinin Marzaf köyündeki TSK noktasına düştüğü, üste can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, maddi hasarın oluştuğu ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Rusya ve rejim güçleriyle muhalifler arasındaki temas hattı olan Cebel Zaviye bölgesinde birçok askeri noktası bulunuyor.

Öte yandan Rusya İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimine bağlı güçler uzun süredir Cebel Zaviye bölgesindeki sivil yaşam alanlarını kara bombardımanıyla hedef alıyor.

Bölgeye yönelik devam etmekte olan kara bombardımanlarında, Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami de hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 12.6.2021 23:29

İLGİLİ HABERLER