Dünya
  • 15.12.2019 11:06

Rusya yeni askeri güç oluşturuluyor

KAYNAK : YENİ AKİT

Rusya'nın Amude, Dirbesîyê ve Til Temir şehirlerinde yeni bir askeri oluşum örgütlediği bildirildi. Silahlı güçlere aylık 150 bin Suriye Lirasının ödeneceği öğrenildi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rus güçleri Suriye'nin kuzeyi Amude, Dirbesîyê ve Til Temir şehirlerinde yeni bir askeri güç oluşturmaya başladı. Gönüllülerden oluşacak silahlı güçlere aylık 150 bin Suriye Lirasının ödeneceği öğrenildi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rus güçleri Suriye'nin kuzeyi, Amude, Dirbesîyê ve Til Temir şehirlerinde yeni bir askeri güç oluşturmaya başladı.

Yeni askeri gücün YPG'nin yerini doldurmasını amaçladığı dile getiren kaynaklar, bu güçlerin Türkiye ile birlikte sınırın korunması görevini üstleneceğini ileri sürdüler.

Eğitime başladılar

Yeni oluşturulacak silahlı güç, Rusya'nın gözetimi altında bulunacak ve Rus kuvvetlerine tam bir bağlılık içinde görevlendirilecek.

Rus güçlerin söz konusu gönüllüleri kontrolleri altında bulunan Kamışlı Havaalanı'nda eğitmeye başladıkları dile getirilirken, henüz görevlendirilecek gönüllülerin toplam sayısı hakkında bir bilgi edinilemedi.

Rusya'nın eğitimlere başladığı Kamışlı Havaalanı'na askeri takviyeleri de devam ettirdiği gözleniyor. Dün, Suriyeli komutanların da eşlik ettiği Ruslara ait 11 askeri aracın daha Kamışlı Havaalanı'na girdiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.12.2019 11:09

İLGİLİ HABERLER