Dünya
  • 1.3.2020 08:51

Rusya'da Putin'in istifası isteniyor

Rusya'da Putin karşıtı protesto gösterileri: Suriye'den çekilmesi ve istifası isteniyor

Suriye’nin iç işlerine karışan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi ülkesinde köşeye sıkıştı. Rusya'da binlerce kişi, eski Başbakan Yardımcısı ve muhalif Boris Nemtsov'un ölümünü siyasi bir cinayet olarak niteleyerek sokağa indi. Yapılan gösterilerde, Putin'in istifa etmesi için sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. Aynı zamanda Rusların, Suriye'deki savaşa karşı pankartlar açtıkları da görüldü.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 2015'te silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Başbakan Yardımcısı ve muhalif Boris Nemtsov'u anmak için binlerce sivil vatandaş protesto gösterisi düzenliyor. Boris'in cinayetinin siyasi olduğunu ifade eden göstericiler 'Cinayetin emrini verenleri hapiste olmalı' diyerek slogan atıyorlar.

Rusya'nın başkenti Moskova'da ve çeşitli şehirlerinde toplanan binlerce gösterici, Borsi'in ölümünü protesto ederek "Katil dışarıda değil hapiste olmalı" slogan atarak ellerindeki pankartlar Boris'in öldürüldüğü köprüye yürüdü.

Putin'in Suriye'den çekilmesini ve istifa etmesini istediler

Yürüyüş kortejlerinde Ukrayna bayrakları ve Avrupa Birliği bayrakları taşıyanlar dikkat çekerken Rusya'nın dış politikalarını eleştiren sloganlar da atıldı. En dikkat çeken sloganlar arsında Suriye'deki savaş karşıtı sloganlar oldu. Protestocular Rusya'nın Suriye politikalarını eleştiren sloganlarında, Rusya askerinin çekilmesine dair ifadeler ve dövizler kullandı.

Yürüyüşte en önde ise "Putin İstifa" pankartı taşındı. Rus polisi eylemlerde şuana kadar herhangi bir çatışma ortamı oluşmadığını ve güvenlik tedbirleri içerisinde gösterilerin sürdüğünü açıklarken protesto yürüyüşüne katılımın 22 bin kişi olduğu duyuruldu.

Kremlin Sarayı'na çok yakın bir noktada silahla vurularak öldürülen muhalefet liderinin ölümünün ardından Çeçen asıllı Zaur Dadayev suikastin faili olarak tutuklanmış ve suikastten 2 yıl sonra mahkemece suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Star.com.tr

Güncellenme Tarihi : 1.3.2020 09:42

İLGİLİ HABERLER