Gündem
  • 3.4.2017 14:55

Rusya'da Türk savaş gemileri tuz-ekmekle karşılandı

Rusya'nın Novorosisyk Limanı'nın ziyaret eden Türk savaş gemileri, dostluği işaret eden Rus geleneğince ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı.

Sputnik’e yapılan açıklamada ziyaretle ilgili şu bilgiler verildi: “Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele sevk ve idaresinde icra edilen DENİZ YILDIZI-2017 Tatbikatı kapsamında, TCG BÜYÜKADA ve TCG BARBAROS savaş gemileri 3 Nisan 2017 tarihinde Novorosisyk Limanı'nı ziyaret etti. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'yi Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğamiral M. Haluk Baybaş, Rusya Federasyonu Karadeniz Donanması ve Novorosisyk kent yönetimi yetkililerinden oluşan bir heyet karşıladı. Karşılamada Donanma Komutanı'na Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edildi”

Konuyla ilgili Rusya Karadeniz Donanması Sözcüsü Kaptan Vyaçeslav Tryuhaçev de basına yaptığı açıklamada Türk konukların kenti ziyaret edeceğini ve Türk gemilerinin ziyaret için bölgedeki vatandaşlara açık olacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 3.4.2017 14:56

İLGİLİ HABERLER