Gündem
  • 19.2.2020 14:46

Rusya'dan ardı ardına açıklamalar!.. Erdoğan'dan Ruslara jet cevap

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov İdlib konusunda, "Türkiye’nin İdlib'de  Suriye’ye karşı askeri operasyonu en kötü senaryo olur" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov da Moskova'n İdlib operasyonun şiddetle karşı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Rusya'ya yanıt vererek, "Rusya'nın bu tür senaryolar içinde yer alacağına sanmıyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Melis’te partisinin  grup toplantısında yaptığı açıklamalar Rusya'da yankı buldu. Önce Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ardından da Kremlin Sözcüsü Peskov arka arkaya açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda, "Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Şu ana kadar arzu ettiğim neticeye ulaşılamadı. Masada bizim istediğimiz yerin çok uzağındayız. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekat planlarını uygulamak üzere hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. Daha açık ifadeyle bir harekat an meselesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye le Rusya'nın sürdürdüğü İdlib müzakerelerine de değmen Lavrov, "Rusya ve Türkiye gerilimin artmaması için temaslarını sürdürecek. Türkiye ile Suriye konulu görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Rusya hiçbir yen talepte bulunmadı" dedi.
Lavrov ayrıca, "İdlib ‘den Rusya ve Suriye rejimine yönelik saldırılar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

PESKOV'DAN MESAJ

 Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da gazetecilere verdiği demeçte, Moskova'nın İdlib operasyonun şiddetle karşı olduğunu, ancak Rusya ve Ankara'nın İdlib’deki gerginliği daha da tırmandırmayı önlemek için temas halinde olduklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YANIT GECİKMEDİ
Rusya'nın açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim arkadaşlarımızın yaptığı görüşmede, bana böyle bir şey gelmiş değil. Rusya'nın bu tür senaryolar içinde yer alacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 15:09

İLGİLİ HABERLER