Dünya
  • 18.3.2021 14:12

Rusya'dan Biden'e 'Katil Putin' cevabı

Rusya'dan ABD'ye yanıt geldi! 'Biden'ın Putin yorumu çok kötü'

ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin için sarf ettiği 'katil' sözüne Rusya'dan jet yanı geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada 'ABD ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz' ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin için sarf ettiği 'katil' sözüne Rusya'dan jet yanıt geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada 'ABD ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz.' ifadesi kullanıldı.

Dün yaşanan şok gelişmenin yankıları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'katil' demesinin ardından Rusya'dan yanıt geldi.

Kremlin'den az önce yapılan açıklamada, "Biden'in Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve siyasi teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'in Rusya ile iyi ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova da bundan böyle bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilerimize yaklaşımımızı tekrar gözden geçireceğiz." ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Joe Biden, dün katıldığı ABC kanalı yayınında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "Putin'in bir katil olduğunu düşünüyorum." sözlerini sarf etmiş, dünya bu şok yorumdan sonra gözlerini zaten hassas olan ABD - Rusya ilişkilerine çevirmişti.

Biden bununla da kalmayıp Putin'i "Onun ruhu yok" diye tarif etmiş ve Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyeceğini belirtmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden'ın yorumlarını "çok kötü" ve "benzersiz" olarak değerlendirdi ve bugün düzenlenen basın toplantısında Rusya'nın ABD ile olan ilişkilerini, yaşanan bu gelişmeler ışığında yeniden gözden geçireceğini açıkladı.

Öte yandan Kremlin, ABD'nin Rusya'nın başkanlık seçimlerine dışarıdan müdahale ettiği iddialarını reddetmeye devam ediyor. ABD tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Kremlin'in, Trump lehine ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğu raporlar sunularak ortaya atılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2021 14:17

İLGİLİ HABERLER