Gündem
  • 3.7.2020 16:24

Rusya'dan çok sürpriz Libya kararı

Tarihi gelişme duyuruldu! Rusya'dan gündemi değiştiren Libya kararı

Son dakika haberleri... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Libya'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini açıkladı. Büyükelçiliğe Camşed Boltayev'in atandığını belirten Lavrov, ülkede ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Lavrov'un verdiği bilgiye göre; büyükelçi şimdilik Tunus'ta görev yapacak. Akile Salih ise, Rusya'yı "çatışmayı durdurmak için kabul edilebilir bir araç" olarak tanımladı.

ibya'dan gelen son dakika haberi dünya gündemine bomba gibi düştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Moskova'da darbeci Hafter'i destekleyen Tobruk Meclisi'nin Başkanı Akile Salih ile görüştü.

ELÇİLİK AÇMA KARARI

İkili görüşmeden sonra basın toplantısı düzenledi. Lavrov, ülkesinin Libya'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini açıklarken, ülkede ateşkes yapılması çağrısında da bulundu. Rus Bakan, Sisi ve Hafrer'in daha önce açıkladığı Kahire Bildirisine de destek vererek, "Kahire Bildirisi, Libya siyasi diyaloğu için bir platform sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

ATANAN İSİM BELLİ OLDU

Lavrov, büyükelçiliğe Camşed Boltayev'in atandığını belirtti. Lavrov, Boltayev'in şimdilik Tunus'ta olacağını ancak Rusya'yı Libya'nın her yerinde temsil edeceğini ifade etti.

"LİBYA KRİZİNE ASKERİ BİR ÇÖZÜM YOK"

Rusya'yı "çatışmayı durdurmak için kabul edilebilir bir araç" olarak tanımlayan Akile Salih ise, "Libya krizine askeri bir çözüm yok" dedi.

KAYNAK: HABER7

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.7.2020 16:26

İLGİLİ HABERLER