Dünya
  • 31.8.2011 09:47

RUSYA'DAN ESAD'A DESTEK MEKTUBU

Suriye resmi haber ajansı SANA yayınladığı haberde Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in Suriye lideri Esed'e mektup gönderdiğini yazdı. Haberde Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov'ın dün ziyaret ettiği Esed'e mektubu sunduğu belirterek mektubun içeriği konusunda Rusya'nın Suriye başta olmak üzere bölgedeki vizyonu konusunda mesajlar taşıdığı belirtildi.

Suriye'de yönetim karşıtı gösterilere yönelik sert müdahalesi sebebiyle uluslararası baskının arttığı bir dönemde Rusya lideri Medvedev, Esed'e bir mektup gönderdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov dün Şam'a gerçekleştirdiği ziyarette Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Bogdanov, Medvedev'in gönderdiği mektubu Esed'e sundu.

Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Esed; Rusya'nın ortaya koyduğu ve "Dengeli bir tutum" olarak tanımladığı duruşunu takdir ettiklerini söyledi. Suriye lideri Esed, Suriye'nin yeni bir politik süreç oluşturmak için kanun çıkarma konusunda çaba sarf ederken, bölgede olduğu gibi Arap dünyasındaki rolünü baltalamaya çalışan uluslar arası bir hamleyle karşı karşıya olduklarını savundu.

Bogdanov ise Suriye'nin ekonomi ve politik alanlarında izlediği reform programına ülkesinin desteklerini yineledi. Rus yetkili Bogdanov, ülkesinin Suriye'de güvenlik ve istikrarın sağlanması temennisinde bulunarak, iki ülke arasında tüm düzeylerde koordinasyonun sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Esed ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Bogdanov, Medvedev'den ikili ilişkiler ve Suriye'deki durumlara ilişkin olarak Esed'e bir mektup getirdiğini söyledi. Bogdanov, Rusya'nın Suriye'yi bölgede en önemli dost ülkelerden biri olarak gördüğünü belirterek, iki ülke arasında güçlü dostluk bağları ve verimli bir işbirliğinin mevcut olduğunu kaydetti. Açıklamalarının devamında Bodanov, Rusya'nın Suriye'den yana tutumunun değişmediğini vurguladı. Rus yetkili Bogdanov Esed ile yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile bir süre görüştü.

 

ihlassondakika

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER