Gündem
  • 27.5.2020 14:03

Rusya'dan Flaş Libya açıklaması

Rusya'da, Libya'ya askeri güç göndermek için açılan oturumda milletvekilleri ret oyu kullandı. Karara göre, Rusya Libya'ya asker gönderemeyecek.Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Libya'daki ihtilafı askeri yöntemle çözmenin bir anlamı yok. Libya’da derhal bir ateşkesi destekliyoruz. Ateşkesin ardından ortak yönetim mercilerinin kurulması için siyasi görüşmelere geri dönülmelidir."

Rusya'dan Libya ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya’dan Halife Hafter’e ve ona bağlı milislere gönderilen savaş uçaklarının fotoğraflarını yayınlamıştı. O Görüntülere Rusya tarafından bir kez daha yalanlama geldi.

Rus senatör Vladimir Dzhabarov, Interfax'a yaptığı açıklamada, Rusya hiçbir zaman Libya'ya askeri personel göndermedi, ayrıca Rusya'ya kimse böyle bir talepte de bulunmadı ifadelerini kullandı.

HAFTER'İN SÖZCÜSÜ BAKIN NEYE ŞAŞIRMIŞ

Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LNA) resmi temsilcisi Ahmed al-Mismari, ABD'nin Rus askeri uçaklarının Libya'ya geldiği iddiasıyla ilgili açıklamalarını yorumladı.

ABD Silahlı Kuvvetleri'nin (AFRICOM) Afrika komutasının arifesinde Rusya'nın, uçak tarafında bulunan Libyalı paralı askerler için MiG-29 savaşçıları ve Su-24 bombardıman uçakları teslim ettiği iddia edildi.

Transferin Mayıs ayında daha önce Suriye'deki bir ara noktadan yapıldığı iddia edildi ve hatta kökenini gizlemek için ekipmanı yeniden boyamaya çalıştılar. Daha sonra Pentagon, 14 uçaktan bahsettiğimizi ekledi .

İşte bu ididaların sorulduğu Al-Mismari, Rusya Federasyonu askeri teçhizat raporlarını “garip” bulduğunu belirtti. Kendilerine Rus abkeri veya uçağı desteği verilmediği yalanını söyleyen Al-Mismari, Al Arabiya televizyon kanalına“Bu raporların Türkiye'nin ülkemize müdahalesi ve genişlemesi ve on binlerce paralı askerin Türkiye'den transferi hakkında konuşmamasını da garip buluyoruz. Amerikalılar Türkiye'den gelip bize karşı kullanılan uçaklarla ilgili neden konuşmuyor. Garip. Biz de buna şaşırıyoruz” dedi .

Güncellenme Tarihi : 27.5.2020 14:09

İLGİLİ HABERLER