Dünya
  • 16.4.2017 11:18

Rus'yadan şaşkına çeviren kıyaslama: 'Ana'sını bırakın 'baba'sına bakın

ABD'nin perşembe günü Afganistan'da DEAŞ hedeflerine attığı ve ‘tüm bombaların anası’ olarak adlandırdığı GBU-43'e Rus basınından ilginç bir yanıt geldi. Rusya'nın geliştirdiği vakum bombasını hatırlatan Rus basını, haberi, "'Tüm bombaların anası'nı unutun, Rus yapımı 'baba' ile tanışın" başlığıyla vererek ilginç bir kıyaslama yaptı. Sosyal medyada ise bombaların karşılaştırılması eleştirildi.

Rus basınından şaşkına çeviren kıyaslama: Anasını bırakın babasına bakın

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 'tüm bombaların anası' olarak adlandırdığı GBU-43/B bombasını Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar bölgesinde, geniş bir DEAŞ'lı gruba karşı kullandığını duyurmuştu. Bomba, İngilizce "Mother of All Bombs", yani 'tüm bombaların anası' olarak isimlendirildiği için kısaca 'MOAB' olarak da anılıyor.

 

Haberin yayınlanmasının ardından Rus basınından yanıt ise gecikmedi. Sputnik'te yer alan haberde, Rusya'nın 2007 yılında geliştirdiği vakum bombasının 'tüm bombaların babası' olduğu belirtilerek, "'Tüm bombaların anası'nı unutun, Rus yapımı 'baba' ile tanışın" başlığı dikkat çekti.

'4 KAT DAHA GÜÇLÜ'

Habere göre, ABD'nin Afganistan'da kullandığı vakum bombası 11 ton dinamit etkisindeyken, Rusya'nın 2007 yılında ürettiği bomba 44 ton dinamitle eşdeğer bir güce sahip. Üstelik ABD'li muadilinden yaklaşık 1 ton daha hafif. Rus yapımı bomba henüz yere düşmeden, atmosferdeki oksijeni kullanarak havada patlıyor ve böylece patlamanın çapı genişliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2017 14:29

İLGİLİ HABERLER