Eğitim
  • 4.10.2008 17:12

RUSYA'DAN TÜRK ÖĞRETMENE EĞİTİM 'OSCAR'I

Moskova Bilimler Akademisi'nde öğretmenler günü münasebeti ile düzenlenen programda 56 No'lu Uluslararası Rus Türk Koleji biyoloji öğretmeni Duran Kala da başarılı 45 öğretmen arasına girerek eğitim oscarı aldı.

Kala, son üç yılda çevre ve biyoloji olimpiyatlarında elde ettiği başarılar nedeniyle ödüle layık görüldü. Ödülün kendisini daha çok proje üretmeye teşvik ettiğini kaydeden Kala, "Geçen yıl Moskova'da, Rusya Federasyonu'nda ve uluslararası alanda düzenlenen çevre ve ekoloji olimpiyatlarında 32 madalya kazandık. Öğrencilerimizle birlikte hedefimiz daha büyük başarılar." dedi.

Altı yıldır Kala'nın metodolojisti olarak aynı okulda görev yapan Svetlana Yartseva, Türk öğretmenin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını kaydederek şunları söyledi: "İlk biyoloji öğretmenimiz ayrıldıktan sonra ben yeni öğretmenin adaptasyon sorunu yaşayabileceğini düşünerek endişelenmiştim. Ancak Duran Bey, çok profesyonel bir çalışma ortaya koyarak endişelerimizin yersiz olduğunu ortaya koydu. Kendisi hem çocuklarla hem de üst sınıflarla çok başarılı diyalog kurabiliyor. Sürekli yenilikler peşinde. Başarısından dolayı tebrik ediyorum." Yartseva, Kala'nın aldığı Perfekta Grant ödülünün yılda bir verildiğini ve önemli bire ödül olduğunun altını çizerek, "Bölgemizde tecrübesi önemsenecek 10 öğretmen varsa, bunlardan birisi Duran Kala'dır." ifadelerini kullandı. Moskova'da faaliyette bulunan 56 No'lu Uluslararası Rus Türk Koleji'nin başarısı da her geçen gün artıyor. Okul 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında matematik ve fen derslerinde tüm okullar arasında 11. sıraya, tüm derslerde de 17. sıraya yükseldi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:45

İLGİLİ HABERLER