Dünya
  • 29.2.2016 22:08

Rusya'dan Türkiye'ye bombalama suçlaması

Rusya: Türkiye Suriye'deki ateşkesi zayıflatıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov Türkiye'nin sınır ötesi saldırılarının, Suriye'de varılan ateşkes anlaşmasının altını oyduğunu söyledi.

Moskova'da bir basın toplantısı düzenleyen Sergey Riyabkov, Türkiye-Suriye sınırındaki ateşkes ihlalleri nedeniyle Rusya'nın “derinden kaygılı” olduğunu söyledi. Riyabkov, Türkiye'nin sınır ötesi saldırılarının Suriye'de varılan ateşkes anlaşmasını zayıflattığını ve anlaşmanın çökmesine neden olabileceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Riyabkov Türkiye'nin Suriye'ye yönelik bir askeri müdahalesinin “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Böyle bir müdahalenin Suriye'deki ateşkes planına “telafi edilemez bir darbe” vuracağını belirten Riyabkov “Maalesef Türk meslektaşlarımız hâlâ sınır ötesi saldırı düşüncesinden vazgeçmiş değil” diye konuştu.

Suriyeli Kürtlerin barış görüşmelerinde yer almasının önemine de değinen Riyabkov Kürtlerin katılımı olmadan kırılgan barışın kalıcı olamayacağını vurguladı. Riyabkov işlemesi halinde Suriye'nin federal bir devlet olabileceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov Esad yönetiminin ateşkes anlaşmasının maddelerini ihlal ettiği yönündeki iddiaları da yalanladı.

©Deutsche Welle Türkçe

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER