Dünya
  • 26.3.2024 11:45

Rusya'dan Ukrayna'ya 190 füze 700 güdümlü bomba

Hafta boyunca Rusya, Ukrayna'ya yaklaşık 190 füze, 140 Şahid ve 700 güdümlü bomba ateşledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, 24 Mart 2024 akşam konuşmasında bunu özetledi.

Zelenskyy, hafta boyunca Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaklaşık 190 füze, 140 Shahed insansız hava aracı ve 700 güdümlü hava bombası kullandığını söyledi. 

Zelenskiy, iki yıldan fazla süren topyekun savaşta Rusya'nın terör saldırılarından kaçındığı bir hafta bile olmadığını vurguladı.

“ Biz de işgal birliklerinin bu teröre karşı verdiğimiz adil tepkiyi her hafta, her gün aynı şekilde hissetmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İşgal altındaki topraklarda düşman lojistiğini yok eden tüm kahramanlarımıza minnettarım. Kırım'ı ve Karadeniz'i işgalcilerin varlığından temizleyenler. Bu zor bir görev ama savaşçılarımız bunu adım adım tamamlıyor. Bunu herkes görüyor ” dedi başkan.

Bildirildiği üzere Rusya, 22 ve 24 Mart 2024'te Ukrayna'ya çeşitli türde füze ve insansız hava araçlarını birleştirerek çok sayıda büyük hava saldırısı dalgası başlattı. Saldırının öncelikli hedefi Ukrayna'nın elektrik şebekesi ve diğer enerji altyapısıydı. En şok edici olanı Ukrayna'nın devasa Dnipro Hidroelektrik santraline yapılan grevdi. Saldırı tesisin ekipmanlarını tahrip etti ancak barajda ciddi bir hasara yol açmadı.

Toplamda Rusya yalnızca küçük bir başarı elde etti. Kısa süreli acil elektrik kesintisinin ardından saldırı, Ukrayna'nın 24 bölgesinden ikisinde, yani Odesa ve Kharkiv Oblastlarında daha ciddi kesintilerle sonuçlandı.

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 11:53

İLGİLİ HABERLER