Gündem
  • 30.7.2021 16:37

Saadet Partisi'nde İTAAT kavgası

Saadet Partisi’nde kriz büyüyor! Mustafa Kamalak Oğuzhan Asiltürk’ü yalanladı

Saadet Partisi eski Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Kamalak, Oğuzhan Asiltürk'ün "Bana itaat sözü verildi" ifadesine yanıt verdi.

Saadet Partisi eski Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Kamalak, Halk TV'de İpek Özbey ile Gündem Özel'de açıklamalarda bulundu.

Kamalak, Oğuzhan Asiltürk'ün ifadelerine ilişkin şunları söyledi:

“Mutlak manada bir itaat sözü vermek aklı selim insana asla yakışmaz. Beynini oraya teslim edecek demektir. Sayın büyüğümüze sormak isterim bu söz ne zaman verilmiş? Böylesine geniş bir toplantıda bu konuşmaları yapmış olmalı.

YOK BÖYLE BİR TOPLANTI

Erbakan hocamız Milli Görüş lideri olarak bütün parti teşkilatlarını çağırdığına göre kendisinin böylesine önemli bir açıklama yapmadan önce parti teşkilatlarını bütünüyle bir araya getirip oradan görüş alması lazımdı. Böyle bir toplantı yapılmadı. Yapamıyoruz da. Ben bir araya geldiğimiz zaman ki konuşmalarımda iki başlılık partimize zarar veriyor, vazgeçmemiz lazım gibi konuşmalarımdan rahatsız olmuş olmalı ki Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak 7-8 aydan bu yana bu kurul bir araya gelemedi.

SP'NİN EN GÜÇLÜ RAKİBİ AKP

Tüm teşkilat mensuplarımıza şu mesajı vermek isterim. Saadet Partisi'nin hiç şüphesiz ki en güçlü rakibi AK Parti'dir. AK Parti, genel başkanının elini daha da güçlendirmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı'nı AK Parti'nin emrine verdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı şu anda AK Parti Genel Başkanı'nın emrinde. Rakibimiz böylesine elini güçlendirirken bizim Saadet Partisi olarak Genel Başkanı'nın yetkilerini alıp sorumluluğu olmayan birisine devretmemiz akılla, mantıkla, kanunla, siyasetle bağdaşabilir mi? Hayır diyorum ben.

AÇIKLAMA YAPMA HAKKI YOK

Genel Başkanın yetkileri başkasına devredilemez. Katiyen böyle bir konuşma geçmedi. Hatırlamıyorum ben, benim olmadığım bir toplantıda geçmişse onu bilmiyorum ama duymadım. Böyle bir şey olamaz. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak partimiz adına böyle bir açıklama yapma hakkı yok. Partinin Genel Başkanı da Temel bey. Bu açıklamayı ancak o yapabilir. Kamalak, "Asiltürk ne yapmak istiyor?" sorusuna şu cevabı verdi: Dışarıdan görüldüğü kadarıyla Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'nın yanında yer almasını istiyor gibi bir görüntü var. Böylesine kararı tek başına sayın büyüğümüzün vermemesi lazım.”

ASİLTÜRK İTAAT İSTEMİŞTİ

Oğuzhan Asiltürk'ün Milli Gazete'de kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Millî Görüş Toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca'mızdan sonra bana, teklif edildiğinde, bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: "Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz", dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı ‘evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz’ dediler.”

Güncellenme Tarihi : 30.7.2021 16:49

İLGİLİ HABERLER