Gündem
  • 18.10.2008 13:52

SAADET PARTİSİ'NİN YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI NUMAN KURTULMUŞ

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) partililerle görüşmeleri sonucunda Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un kongrede yeni genel başkan adayı olarak tavsiye edilmesi kararı alındığını açıkladı.
Kutan, düzenlediği basın toplantısında 26 Ekimde yapılacak 3. Olağan Büyük Kongre öncesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Saadet Partisi olarak ''Milli Kurtuluş Hareketi'ni başlattıklarını ve önümüzdeki genel seçimlerde iktidara gelmeyi hedeflediklerini'' ifade eden Kutan, Türkiye'de huzur, barış ve refahın hakim olması için yeni bir adil düzene ihtiyaç olduğunu savundu. Kutan, partisinin, milletin kültürünü, değerlerini ve inançlarını temsil ettiğini kaydetti.
Kendisinin genel başkanlık görevini sürdürmeme teklifinin uygun görüldüğünü belirten Kutan, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yeni genel başkan adayı olarak tavsiye edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
Numan Kurtulmuş ise Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, şartların giderek ağırlaştığı bir dönemde Saadet Partisi'nin yeni bir atılım sürecine girdiğini söyledi.
Milli Görüş'ün Türk siyasal hayatı içerisinde sosyolojik bir siyaset hareket olarak belirleyici olduğunu ifade eden Kurtulmuş, katkılarından dolayı kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a teşekkür etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER