Ekonomi
  • 20.5.2013 12:01

Saadet rüzgarları paranın gücüyle esiyor

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, küresel borsalardaki saadetin, paranın gücüyle yaşanmaya başladığını belirterek, "Bu, ekonomik göstergelere dayalı bir yükseliş değil" dedi.

Ünver, ABD, Almanya, Türkiye ve Arjantin gibi borsaların rekor kırmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'de bozulan küresel ekonominin düzeltilmesi, büyümenin tesis edilmesi ve istihdamın artırılması için para politikalarıyla çözüm sürecine girildiğini belirterek, aradan geçen 4,5 yıllık süre zarfında arzu edilen ekonomik gelişimin sağlanamadığını kaydetti.

"Borsalarda saadet paranın gücüyle yaşanmaya başladı. Bu ekonomik göstergelere dayalı bir yükseliş değil" diyen Ünver, gelecek süreçte ekonomik toparlanmanın somutlaşmaması halinde varlık fiyatlarındaki artış sebebiyle bir balon oluşacağını söyledi.

Ünver, "Avrupa ya da Amerika'daki hisse senedi piyasalarında bir balon olduğu iddia edilebilir ama Türkiye ile ilgili kimse böyle bir şey söyleyemez" ifadelerini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER