Dünya
  • 1.8.2008 00:00

SAAKAŞVİLİ: "DÜNYA HALA NEYİ BEKLİYOR?.."

Başkent Tiflis'te yabancı gazetecilere konuşan Saakaşvili, Gürcistan'da yaşananları 1990'lı yıllarda Balkanlar'da meydana gelen olaylara benzeterek, "Balkanlar da yaşananlardan yeterince ders almadık mı? Dünya, burada yaşananları görmek için daha neyi bekliyor?" şeklinde konuştu.
Başkentteki Başbakanlık Sarayı önünde konuşan Gürcü lider, Batılı ülkelerinden destek mesajları aldıklarını ancak "insani ve demokratik yardım" beklediklerini ifade etti.
Rusya'nın Kafkaslar'daki enerji koridorunu kontrol altına almak için bir Tiflis'te hükümet değişikliği amaçladığını kaydeden Saakaşvili, "Gürcistan'da yaşananlara herkesin tepki göstermesi gerekiyor. Biz ateşkes ilan ettik ve birliklerimizi Tshinvali'den geri çektik. Şimdi Rus birliklerinin de çekilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Avrupa'nın ateşkes metnine imza attıklarını belirten Saakaşvili Rusya ile de görüşmeye hazır olduğunu belirterek, "Ancak Ruslar belki de Gürcistan'ı işgal etmek istiyor" dedi.
Rus saldırıların da sivillerin büyük tehlike altında olduğunu söyleyen Saakaşvili, "Kasabalarımız ve şehirlerimiz vurulyor. Dünyanın bu çılgınlığa bir son vermesi lazım. Gürcü halkı acı çekiyor ve bunun durdurulması lazım" dedi.
Uluslararası toplumun yaşananlara acilen müdahele etmesini beklediklerini söyleyen Saakaşvili, "Beklediğimiz şey barış adına müdahelede bulunulmasıdır. Her gün insanlar ölüyor. Bizler hayatta kalacağız ve Gürcistan'dan yeniden inşa edilecek" şeklinde konuştu.
Saakaşvili, Rus tanklarının ve birliklerinin Gürcü topraklarını işgal ettiğini belirterek, Gürcistan'ın hiç bir direnç göstermeden Rus güçlerinin köyleri ve kasabaları işgal etmesine de göz yummayacaklarını ve savunma yapacaklarını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:10

İLGİLİ HABERLER