Asayiş
  • 21.1.2014 17:52

Saatler sonra kahreden haber geldi

ANTALYA'dan Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ne bağlı Kavak Mezrası'nda oturan dedesinin yanına gelen 9 yaşındaki Süphan Yaman, 60 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düştü. Sivil Savunma ve AFAD ekiplerinin iş makineleri yardımıyla 6 saat boyunca sürdürdüğü çalışmaların sonunda minik Süphan'ın cesedine ulaşıldı.

Antalya'dan, anne ve babasıyla birlikte, Hasankeyf İlçesi'ne bağlı Kavak Mezrası'nda oturan dedesi İsmet Tunç'un yanına gelen Süphan Yaman, bugün sabah saatlerinde oyuncaklarını da alarak oynamak üzere bahçeye çıktı. Minik Süphan, saat 10.00 sıralarında bahçede oynarken, dengesini kaybederek 60 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düştü. Süphan'ın düşerken attığı çığlıkları duyan yakınları hemen kuyunun başına koştu. Ancak derin kuyudan çocuğa ulaşamayacaklarını anlayan aile, yetkililerden yardım istedi.

Olay yerine Batman'dan Sivil Savunma ve Arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri geldi. Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Ayca ve Belediye Başkanı Vahap Kusen'in de katıldığı çalışmalarından sonuç alınamayınca İl Özel İdaresi'nden iş makinesi talebinde bulunuldu.

Gelen iş makinesiyle kuyunun etrafı yaklaşık 10 metre genişletilerek 60 metreye kadar inildi. Saat 16.00 sıralarında, kuyunun ulaşılan dibinde Süphan Yaman'ın cesedine ulaşıldı. O ana kadar umutla bekleyen aile fertleri, Süphan'ın cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi. Süphan'ın yakınlarına olay yerinde bulunan 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Süphan Yaman'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Sühpan'dan geriye ise sondaj kuyusuna düşmeden oynadığı plastik oyuncak iş makineleri kaldı.

Şeyhmus ÖNER/GERCÜŞ (Batman), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:19

İLGİLİ HABERLER