Eğitim
  • 22.8.2009 00:14

SABANCI BURS VERECEK!..

Sabancı Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluşundan bugüne geçen 35 yılda 33 binin üzerinde burs veren Sabancı Vakfı, 2009-2010 ders yılında yeni uygulamaya koyduğu Sabancı Vakfı-Vista Bursu da dahil olmak üzere 1.300'ü aşkın öğrenciye burs sağlayacak.

BURSLAR 9 AY BOYUNCA SÜRECEK

Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere Ekim-Haziran arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsayan burslar, karşılıksız olacak ve öğrenciye mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmeyecek. 2009-2010 ders yılında bursiyerlere her ay 260 lira ödenecek.

Vakfın 2009 yılında burs kontenjanı ayırdığı Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İTÜ, İstanbul, Marmara, ODTÜ, Yıldız Teknik üniversitelerine yeni yerleşen öğrencilere yönelik 4 farklı türde burs bulunuyor.

BURS KOMİTESİ KARAR VERECEK

''Üniversiteye Giriş Bursu'', ÖSS'de vakıfca belirlenen taban puanları ile burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere verilecek. Bursu almak için öğrencinin kayıtlı olduğu üniversiteye başvurması ve üniversitenin burs komitesince Sabancı Vakfı bursiyeri olarak seçilmesi gerekecek.

''Kalkınmada Öncelikli İller Bursu'', Sabancı Vakfı'nca belirlenen 15 ilden birisinde doğan ve orta öğrenimini bu illerdeki bir öğretim kurumunda tamamlayarak ÖSS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı ayrılan üniversitelere yerleştirilen her ilden bir öğrenciye tahsis edilecek. Bursu alacak öğrenciler ÖSYM listelerinden Sabancı Vakfı'nca tespit edilerek üniversitelere bildirilecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİ BURSU

''Engelli Öğrenciler Bursu'', görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, vakfın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere yerleştirilen ve ÖSS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından her gruptan en üst sıralamada yer alan 5'er öğrenciye verilecek. Bursu alacak öğrenciler ÖSYM listelerinden Sabancı Vakfı'nca tespit edilerek üniversitelere duyurulacak.

''Sabancı Vakfı-Vista Bursu'', vakıf tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksek okullarına bağlı 2 yıllık turizm ve seyahat hizmetleri ile ağırlama hizmetleri bölümlerine sınavsız yerleştirilen öğrencilere verilecek. Bursu almak için, öğrencinin orta öğretim başarı puanının en az 65 olması, kayıtlı olduğu üniversiteye başvurması ve üniversitenin burs komitesince bursiyer olarak seçilmesi gerekecek. Sabancı Vakfı-Vista Bursu alan öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında ödenecek burs tutarı aylık 150 lira olacak.

Üniversiteye yeni yerleştirilen öğrenciler ilan edilen koşulları taşıyorlarsa burs başvurularını 15 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin burs ofislerine yapabilecek. Belirtilen tarihler dışında ve Sabancı Vakfına burs başvurusu yapılamayacak. Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler, Sabancı Vakfı bursları için de geçerli olacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER