Ekonomi
  • 15.8.2009 15:23

SABANCI HOLDİNG TOYOTASA'DAKİ HİSSESİNİ SATIYOR

İSTANBUL (İHA) - Sabancı Holding, Toyota Motor Europe ve Mitsui ile ortak olduğu Toyotasa'daki yüzde 64.99 oranındaki hissesini, ALJ'ye bağlı ALJ Lubnatsi Pazarlama ve Satış A.Ş.'ye satma kararı aldı.
Yapılması öngörülen satış işleminin tutarı 84,986,923 dolar olacak. Hisse devir işlemleri gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek.
Hisse devir sürecinin tamamlanmasının ardından yeni şirketin ana hissedarı ALJ Lubnatsi olurken, şirketin yüzde 25'i Toyota Motor Europe'a, yüzde 10'u ise Mitsui & Co.'ya ait olacak.
Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sabancı Holding olarak tüm faaliyetlerimizde ana hedefimiz paydaşlarımıza değer yaratmaktır. Oluşan iş fırsatlarını da bu anlayışımız çerçevesinde değerlendiriyoruz. Daha önce üretim faaliyetlerimizi devrederken olduğu gibi bugün satış-pazarlama faaliyetlerimize yönelik aldığımız karar da bu stratejik yaklaşımımızın bir örneğidir. Diğer pazarlarda olduğu gibi Türkiye'de de bu işin artık global bir nitelik kazanmasından ötürü
Toyotasa çatısı altında yürüttüğümüz distribütörlük faaliyetlerimizi global bir kuruma devretme kararı aldık. Hisselerimizi, tüm dünyada 55 yıldır Toyota'nın distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan ALJ'nin tecrübeli ellerine teslim ediyoruz" dedi.
Dördüncü açıklamasını şöyle sürdürdü: "Toyotasa, Sabancı Holding bünyesinde faaliyet göstermeye başladığı günden itibaren başarı çıtasını sürekli yükseltmiş ve birçok başarıya imza atmıştır. Müşteri memnuniyetinde en üst seviyeyi yakalamasının yanı sıra, bu yılın ilk altı ayında satışlarını en çok artıran otomobil markaları arasında yer almıştır. İnanıyorum ki bu yeni dönemde de şirket, özverili çalışanları ve güçlü bayi teşkilatı ile yoluna başarıyla devam edecektir."
Satınalmayla ilgili konuşan ALJ Avrupa Direktörü Ali Haydar Bozkurt şunları söyledi: "ALJ, Türkiye'yi bölgenin otomotiv sektöründeki en önemli ekonomisi olarak görüyor. Bu nedenle ALJ, Türkiye'de Daihatsu distribütörlüğü ile başlayan yatırımlarını, dünyada 55 yıllık distribütörlük geçmişine sahip olduğu Toyota ile büyüterek, ülkemize ve sektörün geleceğine olan güvenini ortaya koyuyor. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından Toyota'nın Türkiye'deki başarısını daha da artırmak için kolları sıvayacağız."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER