Yaşam
  • 30.5.2006 14:08

SABRA BAK!.. ÖNCE KIZGIN YAĞLA HAŞLAYIP SONRA DA BENZİN DÖKEREK YAKMAK İSTEYEN KARISINI AFFETTİ

MUAMMER AY
SAMSUN - Samsun'un Kavak İlçesi'nin Mert Köyü'nde yılbaşı gecesi uyurken kocasının üzerine kızgın yağ döküp daha sonra da benzin dökerek yakmak istediği iddiasıyla tutuklanan 2 çocuk annesi kadının tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasına başlandı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu olarak yargılanan Nuran G.(32), hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Nuran G., "Eşim inşaatlarda çalışır. Sabah işe erken gidecekti. Bu yüzden kalkıp ona kahvaltı hazırlamak istedim. Eşim üşüdüğü için sobanın yanında yattı. Sobaya yakınlığı 30 santim vardı. Köyde fırın ve bakkal olmadığı için eşime yağda börek kızartmak istedim. Eşim uyandığında ayağı yorgana takıldı ve kızgın yağ tavasının üzerine düşerek yüzünden yaralandı. Evimizde sobayı yakmakta kullandığımız benzin vardı. Benzin bidonunu mutfağa kaldırmıştım. Eşim yanınca ona su ile müdahale etmek için su bidonu yerine benzin bidonunu almışım ve eşimin üzerine yanlışlıkla su yerine benzin dökmüşüm" dedi.
Olaydan sonra 45 gün hastanede yatan ve tedavi gördüğü öğrenilen Şaban G. (32), daha önce eşini suçlayıp kendisini kasıtlı yaktığına dair hastaneden taburcu olduktan sonra Kavak Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdiği öğrenildi. Şaban G.'nin eşinden şikayetçi olduğuna dair verdiği dilekçenin ardından dava açılması üzerine Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na da dilekçe vererek, eşinden şikayetçi olmadığını ve eşinin kendisini kasıtlı yakmadığını iddia etti.
Olay sonrası eşinden boşanmak için dava açtığını ifade eden Şaban G., "Çocuklarımın hatırı için tekrar bir araya geleceğiz. Boşanma davamız devam ediyor ancak boşanmak istemiyoruz. Aramızda her evde olabilecek tartışmalar oluyordu. Beni tasarlayarak öldürebileceğini düşünmüyorum. Şikayetçi değilim" diye konuştu.
Duruşmada ifade veren şahitlerden bazıları ise Şaban G.'nin yattığı yerde bulunan sobanın olay gecesi eve gittiklerinde yanmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Nuran G.'nin tahliye talebini kabul etmeyerek tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar verdi. Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.
Kavak İlçesi'nin Mert Köyü'nde 31 Aralık 2005 gecesi saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda Nuran G., kanepede uyuyan eşi Şaban G.'nin üzerine ocakta hazırladığı kızgın yağı dökerek yaktığı ve daha sonra da üzerine benzin dökerek ateşe vermek istediği iddia edildi. Can havliyle kendisini evden dışarıya atan Şaban G.'yi yakmak isteyen Nuran G.'nin bu sırada kibriti ateşleyemediği ileri sürüldü. Şaban G.'nin 45 gün sonra hastaneden taburcu olmasının ardından şikayetçi olduğuna dair savcıya dilekçe vermesi üzerine annesinin evinde kalan ve ifade için çağrılan Nuran G.'nin tutuklandığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER