Sağlık
  • 21.3.2018 13:47

Saç Ekim Fiyatları Neye Göre Değişir

Saç Ekim Fiyatları Neye Göre Değişir

Günümüzde kadın ve erkek ayırt etmeden herkesin karşılaşabileceği bir sorun olan saç dökülmesi ve kellik kolaylıkla atlatılabilecek bir problemdir.

Bazı kişiler estetik kaygılar nedeniyle saç ektirme operasyonu geçirirken bazı kişiler ise yaşadıkları sağlık problemleri sonrasında kaybettikleri saçlarını geri kazanmak için bu operasyonu geçiriyorlar. Her ne nedenle olursa olsun saç ektirme işlemi yaptıracak kişiler öncelikle kendilerini emanet edecekleri güvenli elleri araştırmalılar. Çünkü saç ektirmek sanıldığının aksine cerrahi bir işlemdir ve uzmanlık gerektirir. Saç ektirme konusunda kişilerin bir diğer tereddütü ise fiyat konusudur.

Saç ektirme operasyonunun genel kabul görmüş standart bir fiyatı yoktur. Çünkü fiyatı belirleyen birden çok değişken vardır. Bu değişkenlerden bazıları ise şöyledir; öncelikle saç ektirme operasyonunun fiyatını ana hatlarıyla belirleyen en önemli faktör seçilen saç ekim yöntemidir. Daha çok zaman alan ve yöntem olarak zor görünen FUE tekniği, klasik FUT tekniğine göre daha pahalıdır. Bu fiyat farklılığının nedeni ise FUE yöntemi ile yapılan saç ektirme operasyonundan sonra yaşanan hızlı iyileşme süreci ve esnek tasarım seçenekleridir. Fiyatı belirleyen bir diğer unsur ise ekilecek greft sayısı olabilmektedir. Çoğu sağlık veya estetik merkezi ekilecek greft sayısına göre fiyatın düşeceğini söyler.

Gerçekten de fiyat ekilecek olan greft sayısına göre belirlenir. Fakat operasyon öncesi ekilecek greft sayısını tam olarak bilmek maalesef mümkün değildir. Bu yüzden saç ektirmek isteyen kişinin kellik tipi ve saç çizgisinin ne kadar aşağı ineceği belirlenir ve ona göre doktorunuz tarafından yaklaşık bir fiyat söylenebilir.

 Fiyatı belirleyecek bir diğer faktör ise kliniğin bulunduğu ilçe, il veya şehirdir. Çoğu saç ekimi merkezleri semt, çevre temizliği, ulaşım ve sağlanan lüks imkanlar açısından farklı bölgeleri seçmektedir. Durum böyle olunca saç ekim merkezinin kirası, reklam ücreti vb. saç ekim fiyatını etkileyebilir. Son olarak fiyatı belirleyen bir diğer faktör ise uygulamayı yapacak olan doktordur. Doktordan doktora fiyatlar farklılık gösterebilir. Amerika ve Avrupa gibi coğrafyalarda operasyonu gerçekleştirecek olan doktorlar fiyatları çoğu ülkeye göre çok daha yüksek tutabiliyorlar.

Kaynak: FBM Saç Ekim Merkezi

Güncellenme Tarihi : 21.3.2018 13:48

İLGİLİ HABERLER