Bilim
  • 2.12.2021 15:13

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Genetik faktörler, sağlıksız beslenme, kalitesiz kimyasal ya a kozmetik ürünlerle saçlı derinin teması ve stres gibi çeşitli unsurlar saç kaybını beraberinde getirebiliyor. Kellik ya da saç seyrelmesi dendiğinde genellikle erkekler akla geliyor olsa da günümüzde çok sayıda kadının bu sorunu yaşadığını söyleyebiliriz. Saç ekimi ise bu soruna kalıcı bir çözüm getiriyor. Bu nedenle artık saç kaybı ve kellik insanların kabusu olmaktan çıkıyor. Sizlere saç ekimi konusunda bilmeniz gerekenleri hemen aktaralım!

Saç Ekimi Saçlar Tıraş Edilmeden Yapılır mı?

Bu soru genellikle kadınların daha fazla gündeminde bulunuyor. Saçların tamamen tıraş edilmesine gerek kalmadan da saç ekiminin yapılması mümkündür. Bu yöntem FUE adını taşıyor ve diğer saç ekim teknikleri kadar başarılı bir sonuç elde etmeyi sağlayabiliyor. Saç tellerinin aralarına girilebilecek bir seyrelmenin mevcut olması da FUE tekniğinin uygulanmasına engel değildir.

Saç Ekimi Kaç Gün Sürer?

Bu işlem sadece 1 günde tamamlanıyor. Günlerce saç ekim merkezine gidip gelmenize gerek yok. Hatta küçük bir açılma söz konusu olduğunda sadece birkaç saat içerisinde de işlemin tamamlanması mümkündür. Saç ekimi yaptırmak için iş hayatınıza ya da sosyal yaşantınıza uzun bir ara vermeniz gerekmez.

Saç Ekimi Acı Verir Mi?

En sık sorulan sorulardan biri de saç ekiminin acılı bir işlem olup olmadığıdır. İşlem öncesinde bölgenin uyuşması sağlandığından saç ekimi sırasında asla acı hissedilmez. Hatta hastalar işlem sırasında telefon ya da tablet kullanabilir, kitap okuyabilir yahut TV izleyebilir. Dolayısıyla gayet konforlu bir süreç eşliğinde bu işlemin tamamlanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Saç Ekimi Her Yaşta Yapılır mı?

22 yaşından önce işlemin yapılması önerilmiyor. 22 yaş sonrasında istenen her yaşta saç ekiminin yapılması mümkün olabilir. Günümüzde bu işlemin özellikle ülkemizde son derece başarılı şekilde uygulanması nedeniyle yurt dışından da çok sayıda kişinin Türkiye’ye geldiğini hatırlatmak gerekiyor.

Saç Ekimi Fiyatı Nedir?

Fiyat konusunda net bir rakamdan söz edemeyiz çünkü hangi tekniğin uygulandığı, ne kadarlık bir alana saç ekiminin yapılacağına bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Ancak Yeniben.com adresine tıklamanız durumunda ortalama fiyatlara dair fikir sahibi olabilirsiniz. Merak ettiğiniz önemli soruların yanıtlarına ulaşabilir, bu işlemden faydalanan kişilerin yorumlarına göz atabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2021 15:14

İLGİLİ HABERLER