Ekonomi
  • 20.10.2005 07:00

SADDAM HÜSEYİN'İN TAKIM ELBİSESİ CESUR GİYİM'DEN...

Saddam Hüseyin dünkü duruşmaya da Cesur Giyim’in takım elbisesi, gömleği ve ayakkabısıyla çıktı. Laleli’de faaliyet gösteren ve Irak’ta Dohok, Musul ve Süleymaniye’de mağazası, Bağdat ve Basra’da da satış noktası olan Cesur Giyim’in sahibi Recep Cesur şu anda Çin’e de mal satmak için Hong Kong’da bulunuyor.

Kardeşi Muhsin Cesur, ‘Saddam Hüseyin’in önceki giysileri bizim Dohok’taki mağazadan satın alınmıştı. Ancak bu son duruşmada giydiği elbiseyi özel olarak hazırladık. Bu elbisenin perakende satış fiyatı 400 dolar. Kendisi 56 beden giyiyor. Elbisenin kumaşı yerli. Gömleğini ve ayakkabısını da biz hazırladık. Ayakkabı numarası 44, gömleği de XL’ dedi.


Cesur Giyim’i 1983’te Laleli’de ağabeyi Recep Cesur’un kurduğunu söyleyen Muhsin Cesur, ‘Dohok, Musul ve Erbil’de mağazamız var. Henüz Basra ve Bağdat’ta kendimiz mağaza açamadık. Orada ürünlerimizi satan mağazalar var. Önceden Amerikan askerleri de bizim mağazalarımızdan çok alışveriş yapardı ama son zamanlarda pek fazla çarşıya çıkamıyorlar. O nedenle Amerikalı müşterimiz azalmış’ dedi. Muhsin Cesur, firma olarak şu anda haftada 2000 adet takım elbise 3 bin adet pantolon ürettiklerini ve bunların tamamına yakınını ihraç ettiklerini anlattı. Muhsin Cesur, ‘Irak dışındaki Arap ülkelerine, İngiltere, Fransa, Avusturya, Romanya ve Kenya’ya ihracat yapıyoruz. Yaklaşık 100 kişilik istihdamımız var’ dedi.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER