Spor
  • 4.6.2014 14:34

Sadri Şener yönetimi Hacıosmanoğlu'nu topa tuttu

Hacıosmanoğlu'nu, Trabzonspor'un başına gelmiş en büyük felaket olarak değerlendiren yöneticiler, mevcut başkanın göreve geldiği mal beyanıyla şimdiki mal beyanını açıklamasını istediler ve bir an evvel bordo-mavili kulüpten ayrılmalarını beklediklerini söylediler.
Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener'in yönetiminde görev alan eski yöneticiler, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak bir basın toplantısı düzenlediler. İlk olarak söz alan eski asbaşkan Nevzat Şakar, sayın Sadri Şener'e son dönemlerde yapılan haksız suçlamalar üzerine bir araya geldiklerini ifade ederek sözü eski genel sekreter Hasan Yener'e verdi. Eski yönetim kurulu adına açıklama yapan Trabzonspor eski genel sekreteri Hasan Yener, birlikte görev yaptıkları başkan Sadri Şener'in, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından haksız, mesnetsiz ve yersiz suçlamalarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Trabzonspor Kulübü'nde en uzun süreli görev yapan yöneticilerin başında gelen, geçmişten bu yana yaptığı fedakarlıklarla bilinen böyle bir şahsiyeti, değersiz gösterme gayreti İbrahim Hacıosmanoğlu ve arkadaşlarının ne haddi ne de görevidir" dedi.
'Şike süreci başladığı anda Trabzonspor'un verdiği mücadele ortadayken İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu mücadelesinin neresinde olmuştur?' diyen Yener, "Kulüp için neler yapmıştır? İstanbul'da 2011 Temmuz ayında şike sürecinde başta başkanımız Sadri Şener olmak üzere Nevzat Şakar, Hasan Yener, Temel Kazancvıoğlu ve Recep Denizer polis gözetiminde ifade verip kulübümüzü bu süreçte aklarken, tekerlekli sandalyesiyle eski asbaşkanlardan Kenan İskender oradayken, İbrahim Hacıosmanoğlu ile bugünkü yöneticiler neredeydiler? Trabzonspor'u çok sevdiğini söyleyen bir başkan bugüne kadar kaç kombine bilet satın almıştır? Kendi ifadesiyle çobanlık yaptığında Trabzonspor hayalleri kurarken, kulübe ne zaman üye almıştır" diye konuştu.

"MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN"
Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugünkü Trabzonspor Başkanı, son 10 yılda üzerine kayıtlı hangi şirketle devlete ne kadar vergi ödemiştir? Yönetim kurulunda göreve geldiği gündeki mal beyanıyla şimdiki mal beyanını açıklamalıdır. İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un seçilmiş başkanıdır. Ama maalesef seçim öncesi söylemleriyle, seçildikten sonraki eylemleri örtüşmemiştir.Toplumu kandırarak elde ettiği bu sıfat kendisini, kurumunu, bütün değerlerini ayaklar altına alma hakkına sahip olduğunu görür hale getirmiştir. Bu haleti ruhiye adeta hastalıklı bir psikolojinin dışa vurumuna benzemektedir."

"HACIOSMANOĞLU VE YÖNETİMİ TRABZONSPOR BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETTİR"
Trabzonspor eski genel sekreteri Hasan Yener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin, bordo-mavili takımın başına gelen en büyük felaket olduğunu vurgulayarak, "Birlikte yola çıktığı ekip, arkadaşları daha ikinci günden diktatörce yöntemlerle devre dışı bırakan, yıllara dayanan dostlukları silip atan, verdiği sözleri unutan bir iradenin geldiği noktayı göstermesi açısından bu son hamle artık denizin bittiğini göstermektedir" dedi.

"SORGULANMASI GEREKEN PARA TRAFİĞİNİN PERDE ARKASI"
Eski başkan Sadri Şener'in kulübe 61 milyon TL ettiğini hatırlatan Yener, "Şener'in bahsedilen rakamlara tenezzül edebileceğini konuşmak bile abesle iştigaldir. Elbette olay yargıya intikal etmiştir. Bütün gerçekler tüm çıplaklığıyla yargılama safhasında gözler önüne serilecektir. Fakat bahsedilen sorumluluktan daha da vahim olan, şu anda kulübe bağış mı yoksa borç mu verildiği anlaşılamayan paraların başkanın hesabında alacak olarak durmasıdır. Kendini kulüpte daha güvenilir gösterme gayreti içerisinde olan İbrahim Hacıosmanoğlu için sorgulanması gereken, bu para trafiğinin perde arkasıdır. Mevcut başkanın geçmişteki hangi özelliklerinin, bugün Trabzonspor'dan daha güvenilir olmasını sağladığını, bu kulübe gönül veren milyonlar merak etmektedir" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR GİBİ BÜYÜK KULÜBE YAKIŞAN BAŞKAN OLAMAZSIN"
Yener, Hacıosmanoğlu'nun her demecinde kullandığı ifadelerle kulübü komik duruma düşürdüğünü belirterek, "Vaatle, peşkeşle seçilebilirsin ama Trabzonspor gibi büyük kulübe yakışan başkan olamazsın. Unutmayalım ki Cenap Şahabettin'in söylediği gibi, 'Zirvelerde kartallar bulunur. Yılanlar ise yerde. Birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Bugünkü başkanı ve tutarsız asbaşkanını, yönetimini kınıyor, bir an önce Trabzonspor Kulübü'nden ayrılarak en iyi icraatlarını yapmalarını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"ŞİKECİLERİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR"
Yener'in konuşmasının ardından söz alan eski asbaşkan Nevzat Şakar ise, Trabzonspor'un sürekli denetlenen bir kulüp olduğunu hatırlatarak, "Yapılan denetimlerde kulübü zarara uğratacak hiç bir eylemin olmadığı açıklanıyor. Sürecin bu şekilde işlemesi şikecilerin değirmenine su taşımaktır. Biz şike sürecinde ifade verirken, bu arkadaşları hiç yanımızda görmedik. Bunlar ne zaman Trabzonsporlu oldular. Sadri Şener yönetiminden ve sayın Faruk Özak'dan özür dilinmesi gerekir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER